Chef Илиян Кустев сменя престижните ресторанти със звезди Мишлен с тежкия
живот в стопанството
Виртуозен кулинар с опит
в най-престижните световни ресторанти влиза в новия сезон на „Фермата“, който
стартира тази есен по bTV. От 5 септември Chef Илиян Кустев ще смени атмосферата на
собствения си ресторант и на петзвездните хотели с актуалното предизвикателство
на най-българското телевизионно риалити. Основната тема в него тази година е „Пътят на една
мечта“ – мотив, който ще вдъхнови зрители и участници да изпитат заедно волята
си за промяна и силата на човешкия дух.
До този момент
43-годишният софиянец е готвил за политици от ранга на турския президент Реджеп
Ердоган, принц Чарлз, Маргарет Тачер и за звезди от шоубизнеса като актьора
Брад Пит, а в следващите месеци ще се изправи през предизвикателствата на
селския живот и ще се бори за голямата награда от 100 000 лева заедно с
останалите участници в най-гледаното риалити.
„Реших да участвам във
„Фермата“, защото искам да разбера как ще се справи градското момче, тоест аз,
с това предизвикателство. Аз съм много луда глава, правил съм много неща. Не ме
е страх и от работата - строил съм, доил
съм. Но ми е интересно как ще се държа психически, какво ще построя… Естествено
интересуват ме парите, за да изравня головата разлика и да се оправя с
ресторанта. Той е моя отдавнашна мечта, реализирана наскоро и потопена от
пандемията“, казва Кустев.
Кариерата на 43-годишния
Илиян е забележителна - работил е в най-престижните европейски ресторанти и е
постигнал почти всичко в необятния свят на кулинарията. В Лондон е част от екипа
на Chef
Джон Уилиямс в
петзвездния „Ritz Hotel”, а в Париж твори рамо до рамо с Chef Пиер Гание в ресторант с най-високото
кулинарно отличие – три звезди Мишлен.
Експериментатор в
кухнята, Илиян Кустев елегантното съчетава модерните европейски течения с
изтънчения източен привкус. Презентациите на сложните рецепти носят авторския
му почерк, а умелият микс между стилове и продукти превръща ястията му в
шедьоври.
„В кулинарията добиваш опит и качества, които
на друго място трудно можеш да придобиеш. Смятам, че креативността, на която
залагам в работата си, ще ми помогне и във Фермата. Искам да видя как в
предаването от нищо да направим нещо. Естествено ще има трудности, ама то и в
живота има.“, разкрива за своята стратегия Chef Кустев.
Гледайте „Фермата: Пътят на една мечта“, от 5 септември,
по bTV.
Няма коментари:
Публикуване на коментар