Translate

вторник, 9 декември 2014 г.

Национална пациентска организация подкрепя отбелязването на Деня на пациентската солидарност - 6-ти декември

Целта е да се даде гласност на идеята, че всеки човек има право на равен достъп до качествени здравни грижи, независимо от заболяване, религия или националност, към
която принадлежи.
В рамките на инициативата, организирана от Международния алианс на пациентските организации(IAPO), пациентски организации от целия свят се обединяват в дух на солидарност, за да отправят призива си за висококачествено, ефективно и достъпно здравеопазване, изяло ориентирано към пациента.
Според главния изпълнителен директор на Международния алианс на пациентските организации(IAPO), г-н Джо Гроувс, отбелязването на Деня на пациентската солидарност е възможност да се повиши информираността и значението на ориентираното към пациентите здравеопазване.Според него това значително ще подобри здравните системи на държавите и най-важното,ще подобри пътя на пациента, с цел гарантиране на по-доброто качество на живот.
Денят на пациентската солидарност се отбелязва за първи път през 2011 г. и се инициира от Фондацията „Морис Моузес“ в Кения, като през годините значението на този ден набира все по-голяма популярност и подкрепа сред много организации от цял свят.



Няма коментари:

Публикуване на коментар