Translate

вторник, 6 март 2012 г.

С пролетта идва и..


Всяка жена иска да е по-по-най… Особено с настъпването на пролетта идва желанието да сме и да изглеждаме по-добре.
Но през зимата често сме понатрупвали килца по ред причини. Конфликтът с любимия или самотата ни не един път са ни подтиквали да се тъпчем неконтролируемо с храна сякаш за последно. А сега се чудим, че дрехите не ни стават. Но вместо да търсим вината за това в друг, защото така е по-удобно и лесно винаги, трябва да се вземем в ръце. И за да може да облечем любимите рокля или панталон трябва да си помогнем сами.
Диетите обаче винаги са йо-йо ефект така, че за тях и дума не може да става. Ето защо трябва просто да съобразим храната си, без да се влияем от външните, странични фактори нито за миг, с нуждата ни от витамини и минерали.
Сутрин на гладно чаша топла вода може и с лимон изчиства чудесно организмът ни от всякакви шлаки и токсини. 
Изобщо водата не бива да се подценява. Тя поддържа клетъчният ни имунитет и винаги трябва да е на една ръка разстояние от нас. Приемът ежедневно е добре да бъде между 2-3 л. Чаша вода преди ядене пък убива апетитът и приема на храна е значително по-малък. Освен това не бива да не забравяме, че по-малките порции, приемани не 3, а 5-6 пъти дневно не ни позволяват да почувстваме глад, а и те се усвояват по-добре и по-лесно от човешкия организъм.
За ползата от зеления чай, храните с нисък гликемичен индекс, пресните плодовете и зеленчуците знаят всички, дори и децата.
Знаем и за стреса, за похапването на крак, за преяждането особено вечер, но често все пак се оказваме техни пленници.
Но не бива да забравяме, че изхвърлянето на водата и непотребните токсични продукти от клетките, засилването на метаболизма и обмяната на веществата могат да бъдат стимулирани и със солите на д-р Шуслер.
Те са подходящи за всякакви възрасти, нямат странични ефекти и са под формата на таблетки, които се смучат под езика или се разтворят в топла вода. Винаги обаче се взимат15-20 минути преди или след хранене, в зависимост от конкретния случай. Обикновено се приемат минимум от 6 до 8 седмици, но най-оптималния вариант е - 3-6 месеца и дори повече.
Започнете деня с:
№10 – Natrium sulfuricum (Натриев сулфат) - Максимално прочистване.
Тази сол има детоксикиращото действие. Справя се с натрупаното излишно количество вода и шлаки. Има възбудително действие върху отделителната система, жлъчката и черния дроб и задвижва енергийният добив в клетките. Укрепва имунната система и повлиява на констипацията.
На обяд вземете:
№5 – Kalium phosphoricum (Калиев фосфат) – Спокойствие и само спокойствие.
Тя подпомага образуването на нови клетки, стимулира мускулната, сърдечната дейност и е основен градивен елемент на нервната система. Прогонва депресията, възвръща тонусът и доброто ни настроение.
Завършете денят с:
№9 – Natrium phosphoricum (Натриев фосфат) - Солта за добър метаболизъм.
Тя също извежда излишните течности от организма. Благоприятства за обмяната на мазнините. Помага при храносмилателни нарушения т. е. за преработването на по-мазните храни и появата на киселини. Влияе благоприятно на мазната кожа и на акнето.
Комбинацията на трите соли е по 5 таблетки от всяка за период от минимум 40 дни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар