Translate

събота, 18 септември 2010 г.

Актавис планира да навлезе в производството на биоподобни лекарства

Актавис Груп, международната генерична фармацевтична компания, подписа споразумение с компанията Bioton в Полша за възможно придобиване на 51% от акциите на Bioton в BioPartners Holdings AG - компания за разработки, която се стреми да предлага безопасни, ефикасни и сравнително евтини биофармацевтични видове продукти.
Д-р Клаудио Албрехт, Главен изпълнителен директор на Актавис, коментира предстоящия дю дилиджънс с компанията Biopartners, базирана в Швейцария: "С навлизането в областта на Биоподобните продукти, генеричните компании получават достъп до портфолио, което изисква нов подход за разработка и маркетинг. В бъдеще ще бъдем свидетели на генерични компании, които инвестират повече в иновации и на повече оригинални компании, които ще разработват генерични лекарства. Само големи генерични компании като Teva, Sandoz, Mylan и Actavis имат необходимия капацитет да постигнат това самостоятелно или в партньорство с оригинални компании.
Искаме внимателно да подберем биологичните лекарства в нашето портфолио. Ендокринологията е една от най-интересните терапевтични области с ръст във фармацевтичната индустрия. В момента Актавис предлага широка гама от лекарства за диабетици с орален прием, така че добавянето към инсулина на инсулинов аналог в един последващ етап - това е разумно за Актавис и е една от посоките, към която гледаме в бъдеще.
Актавис е и една от водещите компании в областта на онкологичните генерични препарати с широка гама продукти, използвани в химиотерапията. Биоподобните лекарства могат да бъдат чудесно допълнение и към портфолиото ни от онкологични продукти.„

Няма коментари:

Публикуване на коментар