Translate

неделя, 6 септември 2020 г.

„Събуди се“ със специално празнично издание в деня на Съединението


Предаването продължи от 08:00 ч. до 12:00 ч. с изнесено студио в Пловдив

Навръх 6 септември – денят, в който България отбелязва Съединението на Източна Румелия с Княжество България, предаването „Събуди се“ предложи празнично издание с интересни гости и любопитни истории. Водещ в студиото в София бе Мартина Ганчева, а Христо Калоферов направи зрителите част от честванията на празника в Пловдив.
Специален гост на Мартина беше историкът проф. Христо Матанов, който коментира темата за Съединението като символ на България и българския дух. Как датата на националния празник се преподава в училище, какво разбират и питат децата за историческия акт, разказа учителят по история и лидер сред младото поколение – Дарин Маджаров.
Броени часове преди старта на най-екстремното риалити предаване в българския ефир „Игри на волята: България“, водещите на втория сезон Ралица Паскалева и Димо Алексиев разкриха ексклузивна информация за предаването.
В деня честването на 135-тата годишнина от Съединението на България, Христо Калоферов се срещне с българската народна певица Смиляна Захариева, вписана в книгата на Световните рекорди на Гинес като човека с най-силния глас на планетата. Тя подари на зрителите специален музикален поздрав на живо със своя гайдар. Как изглежда Съединението през погледа на един французин с перфектен български и победителя от сезон 3 на „Hell’s Kitchen: България“, разказа още Христо Калоферов. Специални гости в Пловдив бяха и момичетата от група 4Magic, чиято звезда изгря в предаването X Factor.
Диана Найденова се срещна с носителката на наградите „Аскеер“ и „Златна мечка“ – успешната актриса Ирмена Чичикова, а Ники Василковски разкри малко известни факти около Съединението. Краси Боев пък разходи зрителите из тайните места на Пловдив.  
Специален поздрав за националния празник отправи още и танцовият ансамбъл от Музикалната академия в Пловдив от сцената на Античния театър. Те изпълниха танцовото произведение със заглавие „Шопска сюита“, изградено изцяло върху фолклора на шопската етнографска общност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар