Translate

петък, 7 октомври 2011 г.

Любовта е болест според Световната здравна организация

Чувството, записано в регистъра с номер F63.9, се оказа в една компания с алкохолизма, игроманията, и клептоманията
Експертите от Световната здравна организация (СЗО) решиха, че любовта е болест, и записаха това чувство в регистъра на заболяванията като "Разстройство на навиците и неуточнено влечение".
Много пъти специалистите са съобщавали за резултатите от изследванията си, които доказват, че любовта е наситена с много личностни патологии, свързани с нарушение в работата на мозъка и нервната система, които имат общи признаци, пише Medikforum.ru. Съдейки по последните новини, болестта, която СЗО заведе под номер F63.9, се оказа в една компания с алкохолизма, игроманията, токсикоманията и клептоманията.
Официалните симптоми на заболяването "любов", приемано от експертите като психично отклонение, са: натрапчиви мисли за друг човек, рязка смяна на настроенията, самосъжаление, повишено чувство за собствено достойнство, неспокоен сън и безсъние, необмислени и импулсивни постъпки, спадане или покачване на кръвното, натрапчиви идеи и т.н. Всичко това обаче не може да се излекува с медикаменти, а изисква по-скоро човек да постигне вътрешно самоосъзнаване с помощта на опитен квалифициран психолог, уточняват експертите.
В регистъра на психичните разстройства и досега е присъствало понятие, оприличавано с "любовно бълнуване", при което човекът си внушава, че е безумно влюбен в някого или в нещо, отбелязват специалистите. Според учените любовта може да се сравни с обсесивно-компулсивно разстройство. По това, как човекът обича, може да се съди за състоянието на неговото психично здраве. В любовта се проявяват крайните черти на характера - и светлите, и патологичните.
Любовните чувства са най-болезнени за хората, склонни към меланхолични настроения, чувствителни и депресивни личности, както и за холерици, които изпадат в ярост при най-малки проблеми.
Симптомите, по които можете да познаете болестта, чийто международен код е F 63.9 са:
• натрапчиви мисли за някой друг;
• рязка промяна в настроението;
• повишено чувство за собственото достойнство;
• самосъжаление;
• безсъние;
• необмислени и импулсивни постъпки;
• промени в артериалното налягане;
• главоболие;
• натрапчиви идеи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар