неделя, 20 ноември 2011 г.

Десетте най-опасни храни


Според диетолозите те определено съкращават човешкия живот. Ето защо те трябва да се знаят за да бъдат избягвани – забравени в менюто ни.
1.Дъвчащите бонбони - съдържат големи количества захар, химични добавки, оцветители, заместители и т.н.
2.Чипсовете - са бомба от въглехидрати и мазнини в обвивка от оцветители и заместители на вкусове.
3.Газираните напитки - захар, химия и газове в едно. Способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма.
4.Шоколадовите вафли, сладките и бисквити – високо калорични, съчетани с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори.
5.Кренвиршите и саламите си остават едни от най-вредните храни. Съдържат т.нар. скрити мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месо използват т.нар. трансгени - 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят от трансгенна соя.
6.Мазното месо - ускорява процеса на стареене на клетката и способства за появата на сърдечно-съдови заболявания.
7.Майонезата съдържа изключително количество мазнини,въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т.н.
8.Макаронените изделия за бързо приготвяне - чиста химия и доказано нанасят вреди на организма.
9.Солта повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на токсини.
10.Алкохолът - дори в минимални количества пречи на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това той съдържа и много калории.

Няма коментари:

Публикуване на коментар