събота, 31 март 2012 г.

Липсата на месо в диетата увеличава рискът от депресия


Ново изследване, в което участвали над 1000 австралийки, доказва, че при жените, които ограничават значително дори агнешкото и телешкото месо в диетите си, рискът от депресия нараства.
Проф. Фелис Джака от университета Дийкин в щата Виктория, която е ръководител на изследването споделя, че жените, консумиращи по-малко от препоръчителното количество червено месо са изложени на два пъти по-голям риск от депресия или тревожност, отколкото хапващите месо. Според нея има пряка връзката между ниското количество приемано червено месо и умственото здраве.
Няма връзка между други форми на протеин като пилешко, свинско месо, риба или растителни протеини и умственото здраве, твърди тя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар