неделя, 29 април 2018 г.

Д-р Йордан Христов спечели първо място в категорията “Успехи в сферата на медицината“


Наградата бе връчена в първото издание на конкурса „Младите лидери на Плевен“ под патронажа на общинския съветник Йордан Грижов.

Номинирани за награди в конкурса бяха 37 мъже и жени на възраст между 16 и 33 години. Авторитетното жури оцени младите личности в категориите „Бизнес предприемачество“, „Култура и изкуство“, „Успехи в сферата на медицината“, „Доброволчество“, „Наука и технологично развитие“, „Политическо лидерство и Спортни успехи“. „Младите лидери на Плевен“ е проект, който цели да обърне внимание и признае усилията, успехите и постиженията на младите хора от Плевен. Това са хората,  които са постигнали високи успехи в областта си на развитие и са пример за вдъхновение на жителите на Плевен.
За Д-р Йордан Христов наградата за „Успехи в сферата на медицината“ е втора за настоящата година. В края на февруари той спечели трето място в 9-тото издание на конкурса „Young and Energetic Scientists", организиран от Клуб Млади Таланти, с проекта „Роля на компютърната навигация в мекотъканния баланс при колянно ендопротезиране“.
Д-р Йордан Христов е лекар-специализант към Клиниката по ортопедия и травматология на МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“ с ръководители доц. д-р Венци Росманов и д-р Пламен Ненов. Той завършва Медицинския университет в гр. Плевен през 2016 г. с пълно отличие и е удостоен с приза „Златен Хипократ“. Участвал е като лектор в три международни студентски конференции и XI Конференция на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология.


Няма коментари:

Публикуване на коментар