Translate

четвъртък, 3 ноември 2011 г.

БЛС изразява възмущението си от "неуважението към труда и отговорността на хиляди медицински специалисти, които за пореден път бяха унижени публично"

Това се посочва в позиция на БЛС, по повод на отхвърления, на първо четене от депутатите в  НС, Законопроекта за допълнение на Наказателния кодекс, с който се инкриминират нападенията над медицински лица по време на работа.
Според предложенията, медицинските специалисти трябваше да се приравнят към полицаите, военните и служителите на съдебната система, които са със специален режим на защита. В същността на промяната се залагаше най-тежко наказание за всеки, посегнал срещу медици и се предвиждаха различни мерки за лишаване от свобода над три години, посочват от лекарския съюз.
Поправката беше предложена от Българския лекарски съюз и бе внесена в парламента от Станка Шайлекова и група депутати.Наскоро депутатите от парламентарната здравна комисия приеха промените единодушно, припомнят от БЛС.Те  припомнят още, че съвсем наскоро Наказателният кодекс беше променен и за насилие над кучетата  бяха предвидени най-тежки наказания -  лишаване от свобода до три години и  глоба от две до пет хиляди лева. (гл. десета. чл. 325б./1/ и /2/).


Няма коментари:

Публикуване на коментар