Translate

понеделник, 27 януари 2020 г.

Проф. Венелин Герганов получи световно признание


От УМБАЛСМ "Пирогов" съобщиха, че неврохирургът им в Клиниката по неврохирургия, проф. Венелин Герганов е получил най-високата оценка за свой научен труд.
Водещото неврохирургично списание в света - ,,Neurosurgery” /официален орган на американския Congress of Neurological Surgeons/ определи “Surgery of cerebellopontine lesions“ от проф. М. Самии и проф. В. Герганов като една от основните книги в областта на неврохирургията.
Книгата “Хирургия на лезиите на понтоцеребеларния ъгъл” разглежда оперативното лечение на заболяванията в една от най-комплексните зони на мозъка - понтоцеребеларния ъгъл. Тя обобщава и анализира уникалния опит на легендарния неврохирург и един от създателите на модерната мозъчна хирургия проф. Маджид Самии, който е учител на проф. Герганов. В нея са представени детайлно водещите съвременни принципи на лечение, както и последните новости в областта. Според данни на издателя Springer Verlag - ръководството е една от най-продаваните книги в областта с над 27 000 продажби.
В скорошна рецензия на новото издание на “Rhoton’s atlas of head, neck and brain“ на А. Rhoton в списанието ,,Neurosurgery” се посочва: „Тази книга е незаменимо учебно и професионално ръководство за всички неврохирурзи и задължителна книга в библиотеката им, нaрeд с книги като Youmans Neurological Surgery, Microneurosurgery I-IV на Gazi Yasargil, Operative atlas of meningiomas на Osamma Al-Mefty, Handbook of Neurosurgery на Mark Greenberg и Surgery of cerebellopontine angle lesions на Madjid Samiii and Venelin Gerganov“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар