Translate

сряда, 27 март 2019 г.

МС прие устройствените правилници на новата Изпълнителна агенция „Медицински надзор и на МЗ


на днешното заседание, съобщиха от правителствения пресцентър.
В изпълнителна агенция „Медицински надзор“ влизат Изпълнителната агенция „Медицински одит“ и Изпълнителната агенция по трансплантация. 106 са  щатни бройки, които съответстват на общата численост на двете настоящи агенции.
Обединяването  ще доведе до премахване на дублиращите се функции и звена на сега съществуващите структури, е решението на правителството.Новата Агенция ще продължи да осъществява досегашните функции на преобразуваните агенции, както и възложените от закона нови функции в рамките на съществуващата щатна численост.
В устройствения правилник подробно е разписан контролният механизъм, който агенцията ще упражнява спрямо дейността на лечебните заведения. Предвижда се контролът /в качествено и количествено отношение/ да бъде завишен спрямо сегашния. 
Промяната в Устройствения правилник на МЗ привежда работата на министерството с Общия регламент относно защитата на данните и други нормативни актове. В структурата се обособява звено „Сигурност на информацията и защита на данните“, създава се пилотно звено за споделени услуги в областта на управлението на човешките ресурси в системата на здравеопазването и се създава самостоятелна дирекция „Електронно здравеопазване“.
Необходимите допълнителни щатни бройки ще бъдат осигурени в рамките на общата численост на персонала в МЗ и второстепенните разпоредители с бюджет към министъра на здравеопазването.

Няма коментари:

Публикуване на коментар