Translate

петък, 22 март 2019 г.

Дестилерията Highland Park представя лимитирана серия, посветена на легендарни моменти от българската история


Първата от трите колекционерски бутилки уиски ще бъде представена на Whisky, Rum & Wine Master test на 29 и 30 март в София

Концепцията включва серия от 3 колекционерски бутилки, които ще отбележат 3 ключови победи на Първото българско царство.
„Highland Park България 681“ маркира годината, в която Византийската империя признава съществуването на българската държава след победата на прабългарите, предвождани от хан Аспарух, „Highland Park България 811“ е посветена на победата на хан Крум над войските на Византия, а бутилката „Highland Park България 917“ – на триумфа на цар Симеон при Ахелой през
 917 год.
Дистрибуторът на марката у нас - Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България, ще представи 14-годишното уиски „Highland Parк България 681“, лимитирано до 554 бутилки, на Whisky, Rum & Wine Master test, който ще се проведе на 29 и 30 март в София, а другите две специални бутилки от серията – съответно в края на тази година и през пролетта на 2020 г. С алкохолен градус от 58,4% vol. първото колекционерско издание е още по-интересно за ценителите, а достъпната базова цена от 259 лв. ще привлече почитатели и извън кръга на най-страстните колекционери.
Проектът на Highland Park, вдъхновен от факта, че България е една от най-старите държави в Европа, която не е променяла името си от създаването си насам, е уникален в световен мащаб, както с тематиката си, така и с това, че за първи път марката пуска на пазара продукти с етикет на кирилица.
Миналата година Highland Park представи на ценителите лимитирана серия, бутилирана от една бъчва, обозначена с името България. Сериите, бутилирани само от една бъчва (Single cask), са високо ценена и многократно награждавана практика в уиски индустрията. Подобни колекционерски програми с името на определена държава, дадено уиски събитие или конкретна местност са характерни за марката Highland Park и предизвикват голям интерес сред уиски почитателите по цял свят. Страната ни бе първата славянска държава и първата държава от Централна и Източна Европа, която е част от тази програма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар