Translate

петък, 22 февруари 2019 г.

Силвена Роу - първата дама в журито на MasterChef 5 от 25 февруари в 21:00 часа по bTV


На 25 февруари, точно в 21:00 часа MasterChef 5 се завръща в ефира на bTV

Безспорният авторитет Андре Токев ще търси в ентусиастите мисленето на професионалисти, Силвена Роу ще изследва и характерите на новите гладиатори в кухнята, а гениалният творец Петър Михалчев ще поощрява и критикува със страст, но по заслуги.
Петият сезон на MasterChef се реализира от продукционния екип на bTV. Той ще посрещне нова „порция“ перспективни хоби-готвачи в чисто нова кухня, която ще ги провокира с пъстри цветове, уютни кътове за почивка, нов ресторант и няколко пъти по-голям склад с богата палитра от продукти. 
В първия епизод от кулинарното приключение, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще посрещнат харизматичната топ кулинарка Chef Силвена Роу, за да опитат заедно емблематичните ястия на стотици хоби-готвачи, мечтаещи за своята престилка.
Chef Силвена Роу, с опит от Лондон до Ню Йорк, от България до Дубай, в най-вълнуващите времена за кулинарната професия,  се завръща у дома, за да промени и обогати живота на хората с храната. А общата им цел е една – да открият следващия MasterChef на България
във вълнуващите битки на арената на добрия вкус. 
За да получат мечтаната престилка и тя да ги отведе до престижната титла и наградата от 100 000 лева, кулинрите трябва да приготвят толкова впечатляващо ястие за 1 час, че да получат одобрението и на поне двама от топ гурманите. А те търсят прочит на традиционната кухня в модерен и амбициозен вариант, и то в перфектната комбинация между вкус и елегантност.
Сред новите гладиатори в кухнята има дама - магистър-фаармацевт, полицай – тежки престъпления, модел, художник, таекуодист и ветеринар на диви животни. Най-младият хоби-готвач тази година, който иска да спечели титлата MasterChef, е само на 16 години. Както и в досегашните сезони, „гладиаторите“ ще представят своите виждания за първокласна кухня и често ще надминават нивото на дългогодишни професионалисти.
Строгото и вдъхновяващо жури ще бъде изкушено от леки като перо профитероли с крем англез и „юнашка“ порция от готвача на цар Борис III. Андре, Петър и Силвена ще опитат фламбе с ракия, миди Сен Жак с кървавица и даши бульон, бургер с чипс от земна ябълка, севиче, шакшука и телешко Уелингтън. Вълнението, признанието, гордостта и увереността в собствените възможности ще се редуват с разочарование, упоритост и неудовлетворителна възбуда. Но в MasterChef няма място за компромиси, конкуренцията е огромна, а достойните за доверието на журито – малцина. Топ професионалистите ще изпратят някои с апела да пазят, защитят и докажат заслужените престилки, а други - с пожеланието да продължават да работят върху способностите си и никога да не се отказват от страстта си.
MasterChef е шоуто, което се превърна в институция, промени кулинарната култура в България и даде отражение дори на градския речник. С него bTV създаде тенденция, зададе критерий за качество и промени обществените нагласи към професията готвач“, коментира Маргарита Александрова, директор „Програма“ на bTV Media Group.
„Това, което ще остане запазена марка на MasterChef, е че ще продължи да променя съдби. Историите и мотивацията на новите гладиатори в кухнята със сигурност ще създадат нови успешни готвачи, какви станаха голяма част от техните предшественици“, каза Ангелина Белчева, мениджър „Локална продукция“ в bTV Media Group.
MasterChef ще пусне най-запалените си фенове и зад кадър, в специалните ексклузивни видеоматериали, които ще бъдат достъпни на сайта masterchef.btv.bg
На 25 февруари, точно в 21:00 часа MasterChef 5 се завръща в ефира на bTV.

Няма коментари:

Публикуване на коментар