четвъртък, 31 януари 2019 г.

„Месец на големите котки“ започва по National Geographic WILD


В Месец на големите котки National Geographic WILD представя богат набор от предавания с премиера на 03.02. от 18 часа

За поредна година National Geographic WILD посвещава цял месец на големите котки. През февруари ще бъдат излъчени седем премиери, представящи рядко наблюдавано поведение и вдъхновяващи истории за големи котки от цял свят. Всяка година каналът акцентира върху тези величествени създания, за да напомни на хората за трудностите, които те срещат и значението им за планетата. „Месец на големите котки“ започва на 03.02. от 18 часа по National Geographic WILD.
„Раждането на прайда“, от Дерек и Бевърли Джубърт проследява изключителното пътешествие на лъвове, които се завръщат в резерват в Ботсвана. Една женска и нейното малко поставят началото на пълноценен, величествен ловуващ прайд. „Царството на леопардите“ разказва историята на женската Карула, властвала над южноафриканския си дом повече от десет години, и показва премеждията, пред които са изправени наследниците ѝ.
„Сблъсък на тигри“ разказва изумителната история на самоуверена тигрица, която рискува всичко в името на малките си. Тематичният месец продължава с „Човек срещу пума“. Водещият Буун Смит наблюдава как пуми ловуват пингвини в Патагония. И накрая, „Законите на кралицата“ акцентира върху ролята на лъвиците в прайда.
„Месец на големите котки“ е нещо повече от телевизионно събитие: той е продължение на „Инициативата за големите котки“ – дългосрочен проект на National Geographic Society за противодействие на намаляването на дивите популации в природата. Тази глобална програма активно подкрепя полеви проучвания и проекти насочени към опазването на най-великите котки на планетата.
Предавания, включени в „Месец на големите котки“:
„Раждането на прайда“
Премиера на 03.02. от 18 часа
Лъвовете в Селинда, Ботсвана, били застрашени от изчезване, заради лова. Благодарение на инициативите за опазването им, числеността им е нараснала от 2 на повече от 60 индивида. Станете свидетели на невероятна, стопляща сърцето история за оцеляване, представена от гледната точка на лъвовете, преобърнали съдбата си. Вижте как шест лъвчета опознават света и се учат да ловуват, да общуват и да оцеляват в благодатния див район.
Лъвове катерачи“
Премиера на 03.02. от 19 часа
Биологът Александър Брачковски разполага с 90 дни да брои лъвове в Уганда и да оцени състоянието на популацията им. Но местните прайдове прекарват по-голямата част от живота
си по дърветата. Поведението им е уникално за тази част на Африка.
„Царството на леопардите“
Премиера на 10.02. от 18 часа
Карула, Кралицата на Джума, властвала над южноафриканския резерват „Саби Санд” повече от десет години. Тя устоявала в тежки периоди на суша, отблъсквала нападения на завоеватели и се справяла с глада. Имала трима ухажори, шест малки и пет внучета. Кралството й било могъщо, но сега е мъртва. На трона й ще се възкачи нова кралица – една от най-големите й дъщери: Танди, Шадоу и Шонгиле. Но във владенията им се промъква натрапник, решен да вземе властта. Дали сестрите ще поставят семейството на първо място?
„Ловните подвизи на един женски леопард“
Премиера на 10.02. от 19 часа
Малика се сбива с мъжки леопард и малкото ѝ загива. Тя се възстановява от загубата. В борбата за оцеляване се сблъсква с опасни противници и поема на рисковани ловни мисии. Накрая събира кураж да предизвика враговете си и да си върне миналата слава.
„Сблъсък на тигри“
Премиера на 17.02. от 18 часа
Две могъщи бенгалски тигрици от Рантамбор, Индия – сестри и родени убийци – са внучки на най-известната кралица сред тигрите и наследници на величествения ѝ трон. Те живеят в рай, който представлява едно от последните убежища за тигрите на Земята. Двете имат една цел – да детронират майка си, да унищожат третата сестра и се сдобият с върховна власт. Това е тяхната история.
„Човек срещу пума“
Премиера на 24.02. от 18 часа
Специалистът по големи котки Буун Смит отпътува за Патагония. Целта му е да наблюдава пуми, които се развиват добре след природата при засилени мерки за опазването им. Котките не са придобили страх от хората и това е единственият район в света, където можем да проучим отблизо естественото им поведение. Щом пристига, Буун наблюдава с изумление как пумите ловуват пингвини – невероятно рядко събитие. Правилата на играта се променят, когато една голяма котка започва да преследва самия него. Той се сблъсква с гладна майка, потеглила на лов.
„Законите на кралицата“
Премиера на 24.02. от 19 часа
Лъвът е царят на животните, но лъвицата е истинската сила, която поддържа могъществото му. Тя е 135-килограмов хищник, част от прайд, който образува семейни групи. Всички си сътрудничат в улова на плячка и охраняват ожесточено границите на територията си. Лъвицата не би допуснала заплахи за господството на семейството си. Тя властва над земите си, като скрепва съюзи и убива безскрупулно враговете си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар