Translate

петък, 28 септември 2018 г.

Пиринско и Екопак България обединени - „Заедно за природата“ за трета поредна година


Срещу минимум 10 празни бирени опаковки от бира за рециклиране столичани и гости на града могат да получат безплатно три бутилки Пиринско пиво

На 29 септември в София Пиринско и Екопак България организират мащабна кампания за насърчаване на разделното събиране на бирени опаковки и рециклирането им. Инициативата под наслов „Заедно за природата!” се провежда за трета поредна година като част от политиката на Пиринско за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Целта е да се насочи вниманието на обществото към личния пример по отношение на околната среда, да насърчи разделното събиране и рециклиране на бирени опаковки, както и да изтъкне екологичните ползи от бирените опаковки за многократна употреба. 
В събота, 29 септември, от 13:00 часа, в Княжеската градина всеки желаещ може да върне празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове (независимо от марката) за рециклиране и срещу минимум 10 ще получи еднократно 3 бутилки Пиринско пиво. Всеки участник на живо ще има и възможността да стане съпричастен към двете зелени каузи, с които Пиринско и Екопак България се свързват в партньорство.
Екип от Екопак България ще разяснява в детайли на всички посетители ползите от рециклирането  чрез интерактивни игри, филми и образователни програми.
След 16 ч. за посетителите на събитието ще пеят Бандата на Пецата и рок-легендата Милена.
Инициативата в София е част от дългосрочна национална кампания, в рамките на която ще се проведат серия от събития в избрани градове в страната, които насърчават разделното събиране на бирени опаковки, разумното използване и опазване на природните ресурси. По време на кампанията през 2017 г. над 4000 граждани и гости на София, Шумен и Благоевград предадоха за рециклиране близо 30 000 бирени опаковки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар