вторник, 1 август 2017 г.

Севлиево се доказа като новата рок-столица на БългарияВ три поредни вечери, преди залез, средновековният град-крепост „Хоталич“ оживяваше, приютявайки хилядите фенове на Първия национален рок фест в Севлиево. С огромния интерес, който събитието предизвика, както и с перфектната му организация и кристален звук, Севлиево по категоричен начин заяви, че е новата рок-столица на България.
Кметът на общината д-р Иван Иванов, който се оказа заклет фен наAC/DC, откри рок феста и благодари на всички, които са направили събитието възможно и по-специално на Деян Златев, Иван Райков и Цанко Цанков за идеята.
В трите вечери на фестивала меломаните пяха култовите парчета на българския и световния рок заедно с Б.Т.Р. и Васко Кръпката, РЕНЕГАТ, Little big band, Cherry jam, No limit, а наелектризиращото шоу на D2 със сигурност ще се помни дълго. Грандиозният финал беше запазен за TOTO tribute band, които изпълниха вечните класики на легендарната група.
От първия до последния момент на рок феста, любителите на обектива се стараеха да запечатат невероятната атмосфера, запомнящите се моменти от шоуто и уникалността на древната крепост Хоталич, за да се включат с най-добрите кадри в обявения от Община Севлиево фотоконкурс „СЕВЛИЕВО РОК“.
Организаторите на фестивала се погрижиха да има за всеки по нещо. Под големите шатри на входа на историческата забележителност се предлагаха разхлаждащи напитки, бира и мезета, а къмпинг зоната бе запазена територия за желаещите да останат за цялото събитие.
В дните на рок феста, феновете имаха възможност да се разходят из средновековния град-крепост Хоталич, който е един от най-добре консервираните и експонирани археологически обекти в България, възстановен с над 4 млн. лв европейски средства. Крепостта получи и награда за исторически обект, който успешно е превърнат в туристическа дестинация, а отличието бе дадено на Международната туристическа борса “Вакация и СПА Експо”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар