Translate

понеделник, 23 май 2016 г.

Ръст на продажбите на хранителни добавки за отслабване през пролетта



Мъжете купуват продукти за намаляване на теглото почти колкото и жените

Най-продаваните хранителни добавки през пролетта са продуктите за редуциране на теглото. По данни на TIENS България ръстът в продажбите е над 30%, като този тип продукти се
купуват почти еднакво от мъже и жени, а най-търсени са т.нар. блокери на мазнини, сред които Хитозан, който у нас е на пазара под различни форми и опаковки.
Хитозан се добива, като се извлича от организми с черупки, каквито са скаридите, раците или омарите, но може да се открие и в някои гъби и дрожди. Той е обработена по химичен път форма на хитин.
Блокер-тип, хранителни добавки за отслабване предотвратяват усвояването на въглехидрати или мазнини, с което се подпомага загубата на тегло чрез намаляване на калориите. Въпреки че може да се намерят различни вещества и хранителни добавки на пазара за изгаряне на мазнини  - fat burners, Хитозан се определя, като една от основните съставки в повечето фет бърнъри и хранителни добавки за отслабване спадащи към категорията блокери на мазнини - fat-blockers.
Хитозан се препоръчва заради положителните ефекти, които има върху нивата на холестерол и триглицериди. Неговият мощен ефект да се свързва с мазнини, които са седем пъти над неговото тегло. След като липидите се
свържат с Хитозан, те се отделят от тялото чрез отделителната система. Изследвания показват, че Хитозан ефикасно намалява нивата на LDL-лошия холестерол и триглицеридите и повишава нивото на HDL-добрия холестерол. Статистическите данни за мъже, които приемат Хитозан показват спад на лошия холестерол с 11 единици и увеличение на добрия HDL.
Потребителите трябва да имат предвид, че не се препоръчва приемането на фет блокери, без консултация с лекар, тъй като те могат да имат странични ефекти, включително сериозни последици, ако имате специфични заболявания.
Ако приемате хранителни добавки с мастно разтворими витамини като витамин D, трябва да ги вземе между основните хранения, защото фет блокерите намаляват способността на организма да усвоява мастноразтворимите витамини.
Периода на прием на Хитозан е до две седмици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар