Translate

петък, 27 май 2016 г.

Интернет платформа за продължаващо медицинско обучение представи БЛС



 Тя е достъпна само за лекари, чрез регистрация, от 24 май т. г., през интерактивната социална платформа за медицински специалисти Credoweb, с която БЛС е подписала тригодишен
договор за сътрудничество.
На нея ще бъдат качвани медицински статии в различни специалности, като за ползващите я лекари ще има и тестове от 5 въпроса с няколко отговора.
Всеки от обучителните материали ще носи по една акредитационна точка. За да получи кредитите си обаче, всеки лекар ще трябва успешно да премине онлайн тестовете към публикуваните лекции. На финала собственоръчно ще може да разпечата и сертификата си за преминало обучение. Документът е стандартен, но ще притежава пореден номер, ще носи името на лекаря и автоматично ще се отбелязва в регистъра със специалисти на БЛС.
Електронната платформа, заедно с дистанционното обучение, ще са двете нови форми, под които специалистите у нас ще могат да трупат акредитационни точки. С обучението по тази платформа могат да се добият 60 кредита, от общо 150 кредита за период от три години, но задължително те ще се комбинира със сега съществуващите форми на обучение - лекции, участия на конгреси и симпозиуми, курсове, публикации и т. н.
На финала на дистанционното обучение ще се издава удостоверение, уверяват от БЛС.
Електронното медицинско обучение ще спести време и пари на лекарите. Всеки от тях ще има достъп чрез своята електронна поща до този модул и така ще може от всеки дом в извънработно време да прочете това, което го интересува.
Смисълът на инициативата е лекарите да получат достъп до най-новите постижения в науката и да бъдат стимулирани непрекъснато да повишават квалификацията си с методите на съвременната интернет комуникация,

Снимка:  credoweb.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар