Translate

четвъртък, 26 май 2016 г.

American Spinal Clinic у нас – първата клиника в Европа с уникално оборудване



Д-р Майкъл Фаръл, доктор по хиропрактика, съосновател и управляващ партньор в Американска клиника за гръбначни заболявания (American Spinal Clinic)в  София: Клиниката е интегриран модел, който е символ на бъдещето на физикалната медицина.
С рехабилитационното оборудване, единствено по рода си в Европа, тук се извършват процедури по спинална рехабилитация, съчетаващи най-доброто от западната медицина, физиотерапията и хиропрактиката. Лекарите в клиниката ни са специализирани в лечение на сколиозни изкривявания със стойности от 5 до 70-80 градуса при по-тежките случаи.
За разлика от България, американските хиропрактици преминават интензивно обучение. Тяхната образователната програма включва повече практически занятия по анатомия от тази на другите лекари. Те обаче са със същата правоспособност, както лекарите по медицина. Хиропрактиката предлага ново лечение на сколиозата в ранен стадий. А хиропрактикът е специалист по болките в гърба, който работи по корекцията или изправянето на гръбначния стълб. Именно благодарение на гръбначния стълб човешкото тяло е изправено и неговото състояние се отразява на движението на всички мускули. Ако нормалните му извивки, които са общо три, са нарушени това води до загуба на сила. Измененията в таза пък водят до други още по-сериозни проблеми. За радост в клиниката ние разполагаме с апаратура и техника за възстановяване на нормалните извивки на гръбнака и с методи за неговото изправяне. Въздействаме върху мускули, стави, връзки, дискове т. за целта използваме уреди – всеки един от които е предназначен за работа с различна група от тези компоненти. След което най-важното е да "преобучим" мозъкът на болния да „задържи” новото положение на гръбнака.
С друг думи основната мисия на American Spinal Clinic е да предложи естествени, неинвазивни методи за лечение на пациенти, диагностицирани със сколиоза. Като стандартното лечение на това заболяване има за цел - да облекчи болката, да стабилизира и да намали изкривяването, да възстанови здравословното състояние, без хирургическа намеса и без носене на корсет.
Програма ни, без хирургична оперативна интервенция, е с продължителност от два до четири месеца, а може и да е в интензивен модул от една до две седмици. Клиниката ни предлага и амбулаторно лечение, което е алтернатива на носенето на корсет. Резултатите досега показват, че над 80% от пациентите ни съобщават за подобрение на тяхното състояние надхвърлящо 85%. И ако мога да се пошегувам единственият страничен ефект от нашето лечение е – по-добрата стойка.
Лекарите в клиниката ни са специализирани освен в лечението на сколиоза и дискова херния, на мигрена, главоболие, болки в гърба, във врата, в краката, ръцете, ишиас, синдром на карпалния канал, неуспешни операции на гърба, както и други заболявания свързани с гръбначния стълб, мускулите и нервите. Екипът ни е преминал и широко обхватно обучение в неоперативното лечение на сколиозата без носене на корсет.
Клиниката ни разполага освен това със собствена фондация, което позволява развиването на различни социални инициативи в полза на обществото и на отделния човек, една от които е провеждането на безплатни прегледи за диагностициране на проблеми с гръбначния стълб. За сега повече по отношение на тях няма да издавам...
И не на последно място по важност искам да кажа, че за нас екипната дейност е от
изключителна важност. В тази насока работим и ще работим с български изявени лекари в областта на физиотерапията, рентгенологията, кардиологията, неврологията, ортопедията и т. н. Идеята е те да насочват към нас пациенти, които нямат нужда от оперативно лечение. А защо не след време да заработим и с НЗОК?!
------
*Сколиозата е прогресивно развиващо се заболяване, което засяга приблизително 4,5% от общата популация и може да засегне хора от всички възрасти. Според някои проучвания, средната продължителност на живота на средностатистическия пациент, засегнат от заболяването, се намалява с 14 години. За да се постигне ефективно лечение на гръбначните заболявания, трябва да се преодолеят бариерите на меките тъкани. За преодоляване на тези бариери и фиброзна тъкан, в клиниката се използват уникални технологии: симулатор на мускулите на торса, уред за У-образна тракция, уред за тракция на шийния отдел, уред за вибрационно разтягане и стол за активна рехабилитация. Спиналната рехабилитационна програма може да премахне нуждата от операция и медикаментозно лечение, а методът на спинална декомпресия включва не оперативно и неинвазивно лечение на определен вид болки в гърба.
**В клиниката работят световно доказани специалисти - Д-р Майкъл Фаръл - доктор по хиропрактика, специалист по дискова декомпресия и намаляване на сколиозата и техниката на Петибон, д-р Томас Новак - носител на магистърска степен по хиропрактика от университета в Йоханесбург и д-р Марк Бери (доктор по хиропрактика, специализирал в нехирургично намаляване на сколиоза и структурна корекция на гръбначните заболявания и заболявания на дисковете.
***Инвестицията възлиза на над 350 хил. евро American Spinal Clinic.
****Всяка процедура е от порядъка на 1час-1 1/ 2 часа. Около 2 хил. евро е цената на 3 месечен курс на лечение при сколиоза, но тя е 3 пъти по-ниска от оперативната интервенция и за разлика от нея тук няма нито един пациент с „поражения”. Оптималната възраст е над 16 години, но в ограничен план ще се приемат и под нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар