Translate

понеделник, 23 май 2016 г.

Дариха над 500 цветни саксии за децата на „Приказки без край“



Цветята ще красят детските отделения и дворовете на 5 болници в София

Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край” получи дарение от над 500 саксии с цветя. Дарението е предоставено от Сердика Център София. Цветята вече са разпределени в педиатричните отделения и откритите площи за игра и отдих на 5 столични болници - Специализираната болница за активно лечение по детски болести, УМБАЛ „Александровска”, Национална кардиологична болница, Втора МБАЛ и УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, част от аниматорската програма.
Цветята предадоха свежо настроение в лечебните заведения, където „Приказки без край” от години провежда различни инициативи с цел да създаде среда близка до домашната за малките пациенти и да им върне усмивките по време на лечението им.
„Приказки без край” се реализира у нас от ноември 2012 г. До момента в програмата са включени 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, а от старта на инициативата в страната до сега аниматорите на „Приказки без край“ са допринесли за по-доброто емоционално състояние и по-бързо възстановяване на около 10 000 хоспитализирани деца, чрез организирането на четене, музика, театър и разнообразни празненства.
През тази година за втора поредна година аниматорската програма ще се включи в кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно” и ще подготви за игра дворните пространства в 4 лечебни заведения. По повод Деня на детето – 1 юни, в рамките на 5 дни, в Детския научен център „Музейко” ще бъде организирана благотворителна инициатива, при която всеки желаещ ще може да дари играчки за педиатричните отделения на 14-те болници, част от „Приказки без край”.
Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българската педиатрична асоциация. Медийни партньори са бТВ, Нова телевизия и Нет инфо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар