Translate

понеделник, 23 май 2016 г.

Над 20 града се включиха в Европейската инициатива Ден без асансьори



Събитието у нас бе подкрепено от доброволци от 7 държави – България, Испания, Италия, Литва, Латвия, Украйна и Германия

Инициативата се проведе в страната за втора поредна година  в повече от 20 града в цялата страна. Най-активни бяха участниците в София, Пловдив, Бургас, Добрич, Сливен, Поморие,
Велико Търново, Плевен, Монтана, Стара Загора, Ямбол и Провадия. В организацията на различните активности помагаха и доброволци не само от България, но и специално пристигнали за случая ентусиасти от Испания, Италия, Литва, Латвия, Украйна и Германия. Проектът в България се организира от сдружение BG Бъди активен, координатор на кампанията NowWeMOVE, които призоваваха всички символично да затворят асансьори и ескалатори и да изберат стълбите поне за един ден в годината. От 2014 г. инициативата у нас се финансира от фондацията на Coca-Cola.
-Искаме специално да благодарим на всички участници, които припознаха целта на инициативата като своя и се включиха активно в кампанията, а именно Coca-Cola, hp Inc, Siemens, ПОК Доверие, Българска асоциация за управление на хора, Община Пловдив, Община Сливен, Басейнова дирекция–Плевен и  всички други ентусиасти, които избраха стълбите вместо асансьора, сподели Ласка Ненова, мениджър на кампанията за Европа, ръководител на сдружение BG Бъди активен и координатор на кампанията NowWeMOVE.
Един от най-вълнуващите моменти в Европейската инициатива Ден без асансьори в България бе активността на фондация "Милосърдие", гр. Сливен, които направиха възможно в събитието да се включат и хора с увреждания. Въпреки двигателните си проблеми, ентусиастите изкачиха стълбите на парк Юнак и на хълма младежите, развявайки българския флаг, позираха с надпис ,,СПОРТУВАЙ ЗА ЗДРАВЕ".

Няма коментари:

Публикуване на коментар