понеделник, 1 октомври 2012 г.

Радисън Блу Гранд Хотел стана първият и единствен сертифициран „Зелен” хотел в България от международната организацията „Зелен Ключ”

Г-н Николас Дуброкарт, международния координатор на организацията,връчи лично сертификатътРадисън Блу Гранд Хотел гордо постави България на световната карта на „Зелените” хотели защитавайки сертификата „Green Key” („Зелен Ключ”), който е смятан за най-престижния в бранша. Това екологично признание бе дадено на основата на повече от 370 критерия, зададени от международната организация, за отговорни и последователни екологични и икономически мерки за спазване на екологичните стандарти.
Green Key (“Зелен Ключ”) (http://www.green-key.org/) е най-голямата глобална неправителствена и без стопанска цел организация оценяваща устойчивото развитието на туристическия сектор, усилията му по опазването на околната среда и внедряване на новаторски проекти за минималното негативно влияние от този разрастващ се в глобално отношение бизнес върху природата. В момента организацията „Green Key” („Зелен Ключ”) е представена в повече от 34 държави по света, сертифицирайки над 1800 туристически обекта, като е признат институционален партньор на Програмата за Околна Среда към Обединените Нации (http://www.unep.org), Световната Туристическа Организация (http://www.world-tourism.org) и редица други значими международни организации. В България тя е позната още като част от организацията сертифицираща плажовете по Черноморието ни с еко-сертификата “Blue Flag (‘Син Флаг’).
„Нашата цел е да ръководим и развиваме бизнеса си по отговорен начин, прогресивно да намаляваме негативното му влияние на околната страна без това да се отразява по никакъв начин на комфорта на нашите гости. В тази връзка ние изготвихме активен план с мерки и инвестиции, който да повлияе едновременно за повишението на качеството на услугите към всички наши клиенти и намаляването на консумацията и потребление на ресурси. Още повече, тази програма се явява силен инструмент веднъж в обучението на персонала ни на практики по опазване на околната среда, така и дава възможност за търсения ефект на снежната топка за тези полезни практики за цялото общество” – сподели малко повече детайли г-н Джордже Миу, управител на хотела.
В плановете на хотела влизат последващи мероприятия като част от активното популяризиране на идеята сред бранша в България и споделяне на добри практики от цял свят за опазването на околната ни среда и оптимизиране потреблението на ресурси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар