Translate

сряда, 17 април 2019 г.

Хората с хемофилия ще бъдат подкрепени с велопоход за четвърта поредна година


Велопоходът „Заедно“, в подкрепа на хората с хемофилия, ще се проведе за четвърта поредна година по повод Световния ден на хемофилията, съобщиха Българската Асоциация по Хемофилия. Той ще стартира точно в 11.00 ч. на 21 април едновременно в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Тази година националната информационна кампанията ще премине под надслов „Движението е промяна!“
Асоциацията ежегодно отбелязва Световния ден на Хемофилията с различни публични събития и проекти, които целят да дадат гласност на инициативите за осигуряване на необходимото лечение и подобряване на социалните условия на живот за хората с вродени нарушения на кръвосъсирването.
Част от социалните цели, за които Асоциацията работи в дългосрочен план, е подобряването на условията за достъп до детски градини и учебни заведения за децата с хемофилия, както и преодоляване на психологическата бариера за тях и родителите им. Паралелно с това тече активен работен диалог с отговорните институции за осигуряване на профилактично лечение за пациентите над 18-годишна възраст, както и за обезпечаване с нужното количество лекарство за плановите кръвни операции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар