Translate

четвъртък, 7 юни 2018 г.

Българските посланици на Футбол за приятелство се подготвят за финалите в Москва


Младите български посланици на международната социална програма на Газпром „Футбол за приятелство“ – Александър и Миа, са готови за заминаването си в Москва. 12-годишните ученици, които ще влязат в ролята на млад футболист и млад журналист, популяризират ценностите на "Футбол за приятелство" в страната чрез серия от активности, насочени към младото поколение, и срещи със спортни знаменитости, музикални звезди и държавни служители. Младият футболист, представител на България, ще се включи в отбор „Голяма панда“ заедно с връстниците си от 210 други страни. Миа ще стане част от Международния детски пресцентър, където ще отразява личните си впечатления от активностите по програмата и срещите си с именити личности.
Международният проект "Футбол за приятелство", организиран от официалния партньор на ФИФА и Световно първенство по футбол Русия 2018 - "Газпром", стартира и екологична инициатива. Младите посланици на програмата ще бъдат част от борбата за опазване на редки и изчезващи видове животни. Символ на екологичната инициатива на „Футбол за приятелство“ стана новороден лемур на име Бъз.
По време на шестия сезон на програмата "Футбол за приятелство" Купата на деветте ценности ще бъде присъдена на един от националните футболни отбори, участващи в Световното първенство в Русия през 2018 г. Това е уникален трофей, който е посветен на основните девет ценности на програмата - приятелство, равенство, справедливост, здраве, мир, преданост, победа, традиции и чест. Победителят ще бъде определен чрез гласуване на младите посланици от 211-те държави и региони по света.
Проектът се реализира в България с медийната подкрепа на Sportal.bg и NOVA TV.

Няма коментари:

Публикуване на коментар