Translate

вторник, 21 август 2018 г.

THINQ продуктите на LG с изкуствен интелект спечелиха за поредна година най-престижните награди на EISA


EISA оцени иновациите в областта на изкуствения интелект в продуктите на LG

Иновациите на LG в технологиите и дизайна свързани с изкуствения интелект спечелиха признанието на Европейската асоциация за аудио и визуални технологии (EISA). Продуктите на LG от серията AI ThinQ, които включват LG OLED TV, LG SUPER UHD TV и LG XBOOM бяха отличени за своята висока конкурентоспособност в категории свързани с високото качество на картината, с представянето на интегрирания изкуствен интелект и отлични звукови характеристики.
LG OLED TV AI ThinQ (модел OLED65E8) спечели EISA PREMIUM OLED TV 2018-2019 като с това донесе седмата поредна победа за OLED технологията на компанията. Телевизорът беше похвален за качеството на картината, осигурена от процесора α (Алфа) 9, който предоставя реалистични изображения с невероятно богати цветове, острота и дълбочина, както и водещ в класа си по функционалност изкуствен интелект. Журито на EISA също отличи и Dolby Atmos™ и неговите предни високоговорители, които създават възможно най-реалистичното аудио-визуално изживяване. Дизайнът „Picture on Glass“ също бе високо оценен  за перфектното му съчетаване с всяка среда.
В допълнение, LG SUPER UHD TV AI ThinQ (модел 65SK9500) беше признат от EISA в ARTIFICIAL INTELLIGENCE TV 2018-2019 за създаването на LCD телевизионна картина чрез комбинация от технологии, включващи Nano Cell, Full-Array Local Dimming (FALD) и процесора α (Алфа) 7, както и платформата AI ThinQ на LG с вградения Google асистент. С патентованата технология AI ThinQ на LG, потребителите могат да контролират телевизора си, да се свързват лесно с външни устройства, да променят режима на картината и да търсят съдържание. Последната усъвършенствана технология за гласов асистент, вградена в телевизора, е постигната с помощта на обработката на естествения език (NLP), за да достави интелигентен гласовоактивиращ се контрол и свързаност, базиран на изключителната технология deep learning (дълбоко обучение) на LG. С вградения Google асистент, телевизорите на LG с изкуствен интелект предлагат модерно изживяване, което позволява управлението на различни задачи, намирането на отговори или контролирането на смарт устройствата у дома, които са центърът на интелигентния дом.
SUPER UHD телевизорът на LG предлага плътно фоново осветление на дисплея, което значително подобрява нивата на черното и размерите на картината чрез независимо управление на зоните с LED светлини. Това осигурява по-добри детайли на сенките и намалява раздразнението от светлината за по-добър контраст, който е важен при гледане на HDR съдържание. Благодарение на иновативния Nano Cell дисплей, телевизионните зрители могат да се насладят на цветова точност и консистенция от всеки ъгъл без да се налага компромис в качеството на картината.
EISA също така награди и говорителя с изкуствен интелект на LG - LG XBOOM AI ThinQ (модел WK7), като своя EISA ARTIFICIAL INTELLIGENCE LOUDSPEAKER 2018-2019 благодарение на необикновеното качество на звука съчетано с интелекта. Техническото сътрудничество с Meridian, британският пионер в аудиото с висока резолюция, дава възможност звуковото представяне на XBOOM AI ThinQ на LG да бъде с висока прецизност, прецизни вокали и точен бас. Аудиото с висока резолюция на XBOOM AI ThinQ е съвместимо с висококачествени файлове, които няма как да се загубят, позволявайки пресъздаването на звуци, първоначално записани в студио.
С помощта на интегрирания директно в устройството Google асистент за бърза настройка, LG XBOOM AI ThinQ отговаря на потребителските команди без нуждата от дистанционно управление или смартфон от рода на: „Хей, Гугъл, какъв е графикът ми за днес?“ Като управляващ, потребителят може да контролира Google асистента – да активира смарт уредите у дома, както и домашните уреди на LG, съвместими с LG ThinQ.
Победителят в EISA SOUNDBAR 2018-2019, модел LG SK10Y, е с внушителен soundbar с 550W мощност и 5.1.2 поддръжка на каналите от Dolby Atmos®, за да създаде невероятен звук от всички посоки, дори от най-високата точка. С технологията на Meridian, LG SK10Y е с високо ниво на представяне, за да предоставя на слушателите богат и безкомпромисен звук както и да осигурява повече яснота в говора и музиката.
LG SK10Y е съвместим с висококачествени аудио файлове, за да пресъздаде отлично звука, записан в студиото, а също и да предложи и функция за звуково преобразуване, която повишава качеството на стандартните аудио файлове до 24bit/192kHz, за да подобри фините детайли и нюанси на всяка песен. Този високорезолюционен Soundbar е естетически разработен, за да пасне под премиум телевизорите на LG. Освен това е напълно съвместим с други смарт устройства, които поддържат Chromecast и могат да подават песни или подкастове само с думите „ОК, Гугъл“
Престижните награди EISA се определят ежегодно от експертно жури, съставено от главните редактори на най-влиятелните специализирани списания за аудио-визуална техника (AV). Съдиите са базирани в 20 европейски държави, САЩ и Австралия. Продуктите се оценяват въз основа на множество критерии, сред кои-то технологии, дизайн и иновации.
Посетителите на тазгодишното изложение IFA в Берлин, биха могли да посетят щанда на LG, който ще се намира в зала 18 на Messe Berlin от 31 август до 5 септември, за да изпробват лично линията продукти ThinQ на LG.

Няма коментари:

Публикуване на коментар