Translate

понеделник, 6 юли 2015 г.

“ExploreBulgaria” и ОББ с втора изложба на фотографии на открито



Пред Народния театър в столицата любителите на фотографията ще могат да разгледат 50
кадъра на 18 фотографи, между 1-ви и 14-ти юли, избрани сред 3047 снимки, участвали в конкурса на “ExploreBulgaria” - „България през твоите очи“.
Конкурсът се проведе през април, а победителят е Николай Кунев, който спечели журито с фотографията си „Звездно послание“ от яз. Калин в Рила. Николай печели голямата награда - участие в международен професионален уъркшоп с фотографи на National Geographic.
„Фото конкурсът, както и целият проект, бе една провокация към хората да откривателстват. Идеята на този конкурс е мотивираща. Хората откликнаха и ни заляха със снимки от различни места от България. Преобладаваха морските и планинските пейзажи, като портретните фотографии бяха значително по-малко. Ние бяхме ангажирани с това да открием авторския почерк в снимките“, сподели режисьорът на “ExploreBulgaria” Георги Богданов, който бе част от журито на конкурса.
„ExploreBulgaria” е първият локален проект на National GeographicChannel и тази година се проведе за втора поредна година Проектът обединява телевизионния ефир и онлайн платформите на документалния канал. За втора поредна година ОББ и OMV България застанаха зад проекта. Tази година се включиха още Лотария България и Диел Спорт.


Няма коментари:

Публикуване на коментар