сряда, 22 април 2015 г.

Бюджетът на касата е създаден, за да отговаря на вашите здравни потребности, а не на бизнес плана на определена болницаНяма никаква опасност някой пациент в спешна нужда да не бъде приет в болница. А ако лекар
е казал разпространеното по медиите твърдение, че заради новата методика на финансиране на болниците родилките "ще трябва да стискат", той трябва да получи сериозни санкции, защото такова нещо няма, заяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов по „Нова телевизия“.
"Ние в момента пресичаме бизнес плановете на болниците. Сега чувате вопли от болници, за които никой няма да разбере, че затварят, освен собственика им", коментира той и посочи, че има много болници без пациенти и такива, в които се регистрират мъртви души. В болница в Лом например има приети повече хора в състояние на кома, отколкото в София и цялата Софийска област - а това са стотици хора, които уж лежат в реанимация и за тях се плаща скъпо на ден. По повод възможността регистрация в болница да се прави с ксерокопие на лична карта, Москов се закани, че болници, които я практикуват, ще бъдат наказани за злоупотреби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар