Translate

вторник, 3 юни 2014 г.

63% са горди, че са бургазлии



63% от бургазлии са безусловно горди, че живеят тук и се чувстват на място в града. Това сочат данните от проучване, извършено от местната администрация. Близо 900 души са се включили
в допитването, чиято цел е да определи приоритетите в развитието на града. 34% от отговорилите на въпросите са "по-скоро съгласни", че Бургас е добро място за живеене.
Общината се очертава като безспорния лидер по проектно финансиране в страната. Големите проекти и успешното им завършване се забелязват от бургазлии, става ясно от анкетата. Като плюс бургазлии отбелязват добрите училища, ремонтираната им база и новите детски градини. Богата културна и фестивална програма също са сред добрите страни на града ни.
Наред с положителните качества на Бургас, жителите му категорично посочват и неговите слабости. Всеки втори бургазлия е недоволен от здравеопазването . Близо 50% са и хората, които смятат, че дишат мръсен въздух. Липсата на места за паркиране в в центъра също се нарежда сред ТОП 5 на градските проблеми. Престъпността и обезлюдяването са проблем на жителите на съставните селища на община Бургас. Там са недоволни и от транспорта към административния център.
Бизнесът в Бургас също има своите забележки и тревоги. Основните проблеми обаче не са типични за Общината, а са характерни за страната като цяло. Сред тях се нареждат нелоялната конкуренция, нестабилните икономическа и политическа обстановка, неквалифицираните кадри, които излизат от учебните заведения.
91 % от анкетираните искат повече административни облекчения за фирмите. 61% от отговорилите на допитването са убедени, че бизнес средата в Бургас е по-добра от тази в другите градове на страната.


В.”Бургас днес и утре

Няма коментари:

Публикуване на коментар