Translate

вторник, 14 юни 2016 г.

OMV избра своя VIVA Cafe Бариста шампион за 2016 г



Fairtrade знакът на VIVA Cafe е гаранция за качество и справедливо възнаграждение на фермерските кафе кооперации


OMV България за втора поредна година организира OMV/VIVA Cafе Бариста шампионат за своите служители, като този път акцента бе поставен върху прецизността при
Галя Николова
приготвянето на млечни кафе напитки. По време на шампионата, в който взеха участие повече от 230 служители, участниците имаха възможност да демонстрират своите професионални умения и внимание към детайла при приготвянето на еспресо, капучино, лате макиато, еспресо макиато, еспресо ристрето и капучино гранде.
От тази година VIVA Cafe е със знака Fairtrade, който освен, че гарантира качество, дава сигурност на клиентите при покупката на кафе напитки, че фермерските кафе кооперации и малките семейни земеделски ферми получават справедливо възнаграждение за своя труд. За великолепния вкус на VIVA Cafe кафе напитките, освен специално подбраните и грижливо изпечени зърна кафе, допринасят и мотивираните и добре обучени служители компанията.
OMV/VIVA Cafе Бариста шампионат 2016 се проведе в три кръга, а специално за журирането на финала от Австрия пристигна отново един от топ кафе майсторите в света - Горан Хубер.
-За мен беше истинско удоволствие да разбера, че тази година интересът към Бариста шампионата е двойно по-голям спрямо миналата. Беше трудно да определим победителя, тъй като всички участници на финала се представиха на ниво и показаха професионални умения и страст към кафето, а това са най-важните изисквания към добрия бариста. Подкрепям изцяло OMV в тази инициатива, тъй като по този начин компанията развива кафе културата в страната и възпитава отношение към
Горан Хубер
качественото кафе“, сподели Горан Хубер.
Тази година OMV България отново даде възможност на своите клиенти в продължение на месец да подкрепят своя фаворит, като дават положителен глас за служителя, приготвил кафето им. Полуфиналите се състояха на избрани на регионален принцип бензиностанции в цялата страна, където служителите трябваше да преминат през редица теоретични и практически задачи. По време на надпреварата в полуфинала, участниците бяха подкрепени и от редица популярни личности, хора на изкуството и представители на шоубизнеса като: Деси Добрева, Ники Кънчев, Белослава, Луиза Григорова, Стефан Вълдобрев, Явор Бахаров, Диляна Попова, Юлиан Вергов, Данчо Караджов. Те с удоволствие дегустираха приготвените кафе напитки, а някои от тях дори проявиха желание да направят и поднесат сами кафе специалитети на клиентите. До финалния кръг на шампионата
Награждаване
достигнаха
50 служители, които в няколко поредни дни положиха теоретични и практически изпити, изискващи умения и бързина, необходими при професионалното приготвяне на кафе напитки.
„За нас е важно клиентите да знаят, че в OMV обръщаме внимание към детайла и ден след се стремим те да получават повече както по отношение на качеството на продуктите и услугите, така и на атмосферата на нашите обекти, защото това е нашата основна философия. Вторият Бариста шампионат привлече двойно повече участници и беше възприет като добра практики в други OMV държави. Бариста шампионатът е част от многобройните проекти във връзка с нашата философия ‘We Care More”, каза Петър Величков, управител на OMV България.
Името на новия OMV VIVA Cafe Бариста шампион за 2016 г.е Галя Николова, OMV Габрово.
------
-VIVA Cafe е висококачествен продукт със знак Fairtrade, който гарантира получаването на
Ники Кънчев и финалистите
справедливи и подобаващи възнаграждения за малките семейни земеделски ферми, които работят всеки ден за постигането на неговото качество
.
-Fairtrade („справедлива търговия“) е независима организация, която цели да намали липсата на равновесие на пазара, като гарантира справедливи възнаграждения за семействата на фермерите. Стандартите Fairtrade създават рамка за социално, екологично и икономическо развитие на организациите на производителите и изискват стабилно заплащане на стабилни цени и допълнителни премии за обществени проекти. Купувайки продукти със знак Fairtrade, клиентите спомагат за развитието на фермерските кафе кооперации. Fairtrade е гаранция, че използваните суровини са от организации на производители, които следват социалните, икономически и екологични стандарти. Само продукти, които покриват международните Fairtrade стандарти, могат да носят знака Fairtrade. Знакът Fairtrade уверява, че са приложени всички Fairtrade стандарти. VIVA Cafe има знака на Fairtrade, защото OMV подкрепя тези стандарти.
-We Care More е философия, поставяща клиента в основата на всички дейности, свързани с търговията на дребно на OMV. Това е начинът на компанията да покаже, че не само се стреми да предлага повече, но и да полага повече грижи – повече от вчера и по-важното, повече отколкото самите клиенти очакват. Клиентите са в основата на всичко, което компанията прави. We Care More за OMV означава, че предоставяйки висококачествени продукти и услуги, клиентите ще се почувстват обгрижени и ще открият точно това, което е важно за тях.
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар