Translate

вторник, 14 юни 2016 г.

Майкрософт България събира учители от цялата страна за Microsoft TechKnowledge Conference 2016



3-дневната конференция, посветена на технологиите в обучителния процес, ще се проведе на 22 – 24 юни във Велико Търново



Майкрософт България събира учители от цялата страна на 3-дневна конференция, посветена на последните тенденции в използването на технологии в класната стая. Десет
учители от цяла България ще влязат в ролята на лектори и ще споделят добри практики от техния професионален опит в различни форми на дискусии и демонстрации пред своите колеги.
„Minecraft в образованието“, „Работилница „С таблети в класната стая“, „Как се използват много и различни устройства в образователния процес“ и „Съвременните деца – мотивация за работа с технологии чрез участието в състезания по ИТ“ са част от темите, които ще бъдат дискутирани в рамките на Microsoft TechKnowledge Conference 2016.
Майкрософт има дългосрочна стратегия да направи образованието и ученето като цяло по-достъпно и по-привлекателно за младите хора, като им даде възможност да постигнат целите си с помощта на технологиите. Затова компанията предоставя ресурси и подкрепя иновативните преподаватели по целия свят в техните усилия да внесат технологиите в класната стая.
„Новите технологии са естествена част от ежедневието на нашите деца  - те са в техните ръце под формата на смартфони, различни устройства и таблети, и те работят с тях по един напълно естествен и интуитивен начин. Все повече директорите и учителите си дават сметка, че за да бъдат в крак с динамичните промени в съвременния технологичен свят и да отговорят на интересите на техните ученици, трябва да бъдат креативни, с отворено съзнание към новото и с желание за учене“ споделя Теодора Върбанова, Мениджър Бизнес развитие, сектор Образование, Майкрософт България.
„Поради тази причина кръстихме и конференцията „Microsoft TechKnowledge“ – технологиите и знанието вървят ръка за ръка и аз съм изключително щастлива да видя толкова много учители от цяла България, които ежедневно работят за интегриране на съвременните технологии в класните стаи, за да бъдат нашите деца в своята естествена среда, да учат навсякъде и по всяко време, да бъдат подготвени за изискванията на XXI-ви век“ споделя  още Върбанова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар