Translate

вторник, 14 юни 2016 г.

Революционен метод дава надежда за пълноценен живот на пациенти, които имат нужда от възстановяване на челюст и липсващи зъби



С него се прави триизмерно изграждане на челюстната кост, като се използват само материали, които се абсорбират от организма по естествен път.
Д-р Танфер
Става въпрос за т.нар. остеобиорегенерация (BOX-техника), която е приложена за първи път през 2008 г. от д-р Андреа Менони в Италия. Това е метод за регенериране на челюстната кост, с който се избягва вземането на присадки от други кости от тялото и по този начин се съкращава част от хирургичната намеса.
Загуба на челюстна кост се получава при липса на зъби, инциденти или бактериални инфекции. До скоро пациентите с такъв проблем имаха две възможности: поставяне на протези, които са подвижни поради липсата на челюстна кост и това причинява неудобства, или възстановяване на костта с имплант от бедрото или друга част на тялото, което предполага две хирургични операции.
BOX-методът позволява пълно функционално и естетично възстановяване на челюстта с иновативни материали, до възвръщане на първоначалната й форма. До 6 месеца след операцията могат да се поставят импланти и пациентът да се радва на пълноценно хранене и начин на живот.
Методът се практикува само в няколко клиники в света, а една от тях е Клиника „Танфер“ в Турция, където прилагат техниката от 2012 г. Основателят на клиниката д-р Нихат Танфер е „внесъл“ метода от Милано, където е работил в продължение на години. Заради разработките и постиженията си в сферата на имплантологията е избран за почетен член на Италианската академия за дентална имплангология (AIDI). Основател е на Клиника „Танфер“ в Истанбул, която прилага всички най-съвременни методи в областта на оралната, денталната и лицево-челюстната хирургия, имплантологията и протезирането. Д-р Танфер е и лекарят, който за първи път в Турция е изградил „изкуствена челюст“ на пациент с напълно липсваща челюстна кост, с помощта на уникалния BOX-метод.
В Клиника „Танфер“ се прилага и PRF-методът при регенерация на челюстна кост, при който се използва специален серум, извлечен от собствената кръв на пациента – за по-бързо възстановяване и устойчив резултат.
Сега пациенти от България, които не могат да бъдат лекувани с импланти поради недостатъчен обем на костта, ще могат да се възползват от възможността за безплатна консултация с д-р Нихат Танфер в София. Световноизвестният специалист по лицево-челюстна хирургия с над 40-годишен международен опит, който е и един от най-известните турски медици зад граница, ще гостува у нас на 17 и 18 юни по покана на „Медикъл Караджъ“. Заедно с него ще пристигне и д-р Назли Улутюрк от същата клиника.
Визитата им е част от инициативата на Здравно-информационен център „Медикъл Караджъ“ да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.
Желаещите да се възползват от безплатните консултации трябва да разполагат с панорамна снимка на електронен носител. Те ще могат да се информират относно възможностите за лечение в техния случай, след предварително записване на тел. 0895 770 869 или 0879 977 401.

Няма коментари:

Публикуване на коментар