неделя, 15 май 2016 г.

Хит в прическите за бала - „Сребърни коси” и „Морски вълни”
Топ коафьорът Вили Боршукова и Пламен Джулио представиха тенденциите в официалните прически и специални предложения за абитуриентите. Върху косите на шест модела – два мъжки и четири женски, сред които един абитуриент и „Мисис България Глоуб” Мариана Маринова – професионалистите от „Магама” демонстрираха актуалните трендове и цветове за специалното събитие.
Прическата при абитуриентите е добре да бъде съобразена, както с официалните дрехи, така и с формата на лицето и дължината на косата. Коафьорите представиха няколко визии за различните дължини коса, съобразно моделите и дължините на роклите и костюмите.
Първото предложение за бала бе ниско позициониран испански кок, който събира цялата коса в центъра на тила или e разположен асиметрично в ляво или в дясно. Той е подходящ за рокля с гол гръб.
Второто предложение е спортно-елегантен винтидж кок за момичета с по-дълга коса. Тя може да се постигне и с професионални удължения от Great Lengths, които са с високо качество и не се вижда как и къде са закрепени допълнителните кичури. За по-нежна визия на кока, той е с леки кичури, оставени в предната част на главата Кокът може да се носи и в ежедневието, а за бала отново да го допълните с фуркети с камъчета или по-големи шноли, богато инкрустирани с камъни. Третият актуален модел за бала е романтична визия с букли тип „барби”. За коси, които не са достатъчно дълги и плътни, Вили представи тип полуперука, с която се постига желаната дължина на косата. Тя е удобна, лесна за употреба и се поддава на всякакъв тип третиране. Важно е да се избере подходящият цвят, за да се прелива с естествения тон на косата. За смелите момичета, които не се страхуват да експериментират е прическата „морски вълни” в синьо-сиви нюанси, която е нежна и в същото време изключително открояваща се. Тя
е полуприбрана от едната страна и се носи в комбинация с черно червило и морски тонове, които допълват излъчване тип „ледена кралица”. За дамите, които залагат на късата коса актуалният цвят сьомга ще бъде най-подходящ за тях, а прическа в стил „морски бриз” ще им придаде свежо излъчване.
При абитурентите тази година за предпочитане е по-спорната, кежуъл визия за сметка на строгото, класическо излъчване. Водещата тенденция са дискънектните подстрижки с дълга коса в горната част на главата и силно филирана в долната част. За тази визия е характерно, че няма преливане на дължините.
Пламен показа два модела в актуалния тренд, като единият е силно изтънен, почти бръснат в
долната част на главата, а другият преминава от късо към дълго и е в актуалното сребро. Този цвят се постига трудно и на два етапа – първо се изтегля естественият пигмент  и след това се слага боя, която да покрие изцяло косата. Горната част е в стил „морски бриз”, лека и свободна, който позволява тя да се носи по различен начин – къдрава, права и на различни страни. Новост в прическите са цветни кичури като акцент във визията. Руси, зеленикави, сини – те раздвижват прическата и привличат погледа към смелите представители на силния пол. Брадите продължават да бъдат модерни и така желани от мъжете. Най-важното при тях обаче е да бъдат добре поддържани и хидратирани с качествени продукти.
Абсолютният хит при цветовете са „сребърните коси”. Важно е, да се знае, че това е професионален цвят, който се постига трудно, защото косата се изсветлява до максимум. За да не се повреди кутикула на косъма, най-добре е това да бъде направено от професионалисти. В цветовете се запазва се и топлата гама на русо с леки розовеещи нюанси. При брюнетките се залага на по-светлите кафяви нюанси като капучино или лате – ефектът е нежна текстура и видима плътност на косата. За по-смелите мъже и дами се препоръчват и нестандартни кичури в лилаво, тюркоаз, праскова, розово, корал, оранжево, синьо.
Във връзка с предстоящите балове Вили Боршукова и коафьорите от салон „Магама” съветват абитуриентите да се доверят на професионалисти, което гарантира, че специалната, празнична прическа няма да се разпадне още в първите минути на тържеството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар