неделя, 15 май 2016 г.

Европейската инициатива Ден без асансьори се проведе за втора поредна година на 13 майПроектът в България се организира от сдружение BG Бъди активен, координатор на кампанията NowWeMOVE и се проведе в цялата страна. В събитието се включиха хора,
компании и институции от десетки европейски държави, като символично се затвориха асансьори и се спряха ескалатори, като се поканиха всички желаещи да изберат стълбите.
Главната цел на Ден без асансьори бе да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички. От 2014 г. проектът в България се финансира от фондацията на Coca-Cola.
През 2015 г. близо 300,000 българи избраха стълбите вместо асансьора, а посланник на иницитивате бе г-жа Кристалина Георгиева, която взе активно участие и привлече след себе си хиляди последователи из цяла Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар