събота, 16 май 2015 г.

Зам. министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков: Всяко едно съкращаване на администрация, което води до увеличаване на средствата за медицинска дейност е добре дошло за българското здравеопазванеТова каза д-р Шарков по повод текстовете в ЗЛЗ за сливане на диспансери и болници. По думите му, по този начин освен, че ще се освободи финансов ресурс в полза на пациентите, но
те ще могат да получават комплексно обслужване. Той съобщи, че сливането се прави вследствие на препоръка на Световната банка.
Здравният министър д-р Петър Москов прогнозира, че ще има сериозни възражения и сериозно брожение по отношение на вливането на бившите диспансери в структурите на многопрофилните болници, но обоснова предложението за подобно сливане с думите: " Същността на тази реформа е пациентът да получава комплексна многопрофилна болнична услуга. Искаме да намалим и административните разходи. Фрагментацията не е добра от икономическа гледна точка. Много по-добре е да имаме една смислена, стройна и малка администрация, отколкото пет отделни. Ще има сериозни брожения, тъй като има директори, които са се превърнали в хора със самочувствието на владетели, феодали, на хора, които разпореждат и имат собственост.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар