Translate

петък, 15 май 2015 г.

Д-р Красимира Чемишанска -новият президент на Американската търговска камара в България (AmCham)



Тя поема поста от досегашния президент Питър Литгоу и с избора й от Съвета на директорите на камарата става първата жена начело на AmCham от създаването й през 1995 г.

Генералният директор на биотехнологичната фармацевтичната компания Амджен - д-р Чемишанска е завършила медицина в Медицинския университет в София и има магистърска степен по Бизнес Администрация, General Management на City University of Seattle и International Business School. Специализирала е във Великобритания, Швеция и САЩ.
Кариерата си започва в областта на клиничната имунология, след което има повече от двадесет годишен опит във фармацевтичната индустрия, във водещи мултинационални компании. Девет години е Маркетинг директор и член на борда на Astra Zeneca Bulgaria. При откриването на филиал на Amgen в България през 2009 година е назначена за изпълнителен директор на компанията. От 2011 е член на  Борда на Директорите на AmCham, като от 2014 г. е Председател на Комитета по здравеопазване на камарата. От 2013 г. е член и на управителните съвети на ARPharM и Фондация „Juniour Achievement”.
 „Мисията на AmCham досега бе и ще продължава да бъде развитието на българо-американските икономически отношения. Едни от най-значимите инвестиции в икономиката на България са от членове на нашата камара. Ето защо сме си поставили за цел подобряването на регулаторната рамка за устойчива бизнес среда. Уверени сме, че стъпките в тази посока ще бъдат ключов фактор за привличане на чуждестранни инвестиции не само от САЩ, но и от цял свят“, каза д-р Чемишанска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар