Translate

четвъртък, 10 януари 2013 г.

Борисов си пожела: Магистрали и работни места за ЧНГ



Премиерът посрещна  2013 г. в кабинета си




Равносметка за изминалата 2012 г. и план за 2013-а направи премиерът Бойко Борисов в новогодишната нощ.
Навръх 1 декември Борисов бе в кабинета си в Министерския съвет и от терасата слуша традиционния концерт на пл. „Ал. Батенберг". А малко преди 00:00 ч. отправи послание към народа новата година да е по-добра от предходната. „За 2013 г. искам да си достроим магистралите, да си направим музеите, да продължим да строим църкви, манастири. Повече пари даваме за здравеопазването и догодина трябва да е по-добро", пожела си Борисов. Той отбеляза, че проблем навсякъде е безработицата, особено младежката, и даде за пример Испания, където без препитание били 50% от младежите. „В тази огромна стагнация в цял свят много трудно се създават работни места, така че полагаме огромни усилия", коментира още Борисов и даде заявка, че у нас ще се разкрият нови работни места с бъдещия добив на газ, както и с „всичко, което се прави в държавата". „Затова изборите са важни - да запазят политическата стабилност, да не се разклати държавата", заключи по темата премиерът.
Отчет
Борисов отчете и свършеното през 2012-а. „Голямо предизвикателство беше да спасим България от кризата, така че това може би е най-големият ни успех - финансовата и политическата стабилност", посочи премиерът. А критиките на лидера на БСП Сергей
Станишев определи като „глупости". „Това са празни приказки на хора, които никога не са си давали сметка какви  усилия ни струва в тази най-тежка криза да държим България в прилично състояние. Ако беше тройната коалиция, просто трябваше да се разсипе държавата, трябваше отдавна да сме потънали и да нямаме шанс за нищо.
А ние само от еврофондовете сме донесли над 4,5 млрд.", заключи Борисов. И пожела на българите: „Да са ми живи и здрави!",  като пожеланието щяло да се върне двойно при него, както казвал дядо му.

В."Телеграф"

Няма коментари:

Публикуване на коментар