понеделник, 8 май 2017 г.

Проф. Николай Петров, изп. директор на ВМА, пое поста министър на здравеопазванетоГенерал-майор проф. Николай Кирилов Петров e роден на 29 август 1959 г., в гр. Средец. Завършва медицина във ВМИ – Варна през 1985 г.
Работил е като клиничен ординатор, началник на отделение по Анестезиология, реанимация и интензивно лечение – Военна болница Бургас, ординатор, асистент, старши и главен асистент във ВМА – София. От 2004 г. е началник на Катедра по Анестезиология, реанимация и интензивно лечение към ВМА. Три години по-късно заема поста заместник-началник по диагностично-лечебната дейност на МБАЛ – София към ВМА.
От 3-ти юни 2014 г. проф. Николай Петров е назначен на длъжност началник на Военномедицинска академия и удостоен с висше офицерско звание ”бригаден генерал”.
Проф. Петров е президент на Дружеството на анестезиолозите в България, президент на Българското дружество по парентерално и ентерално хранене. През май 2014 г. той е избран за вицепрезидент на WorldSIVA (Световната асоциация по интравенозна анестезия).

Няма коментари:

Публикуване на коментар