понеделник, 8 май 2017 г.

Тотална несправедливост срещу българска ММА звезда в ГерманияБългарската ММА звезда Анита Доганова допусна първа загуба като професионален боец, отстъпвайки пред Камила Порцик в Германия. Тя обаче си спечели аплодисментите на феновете, които я видяха като истинския победител в срещата, информират от българската ММА организация SFC.
"Ние от SFC посъветвахме Анита да се оттегли от сблъсъка, след като по време на кантара бе напълно видно, че Камила употребява стероиди и има ясни съмнения, че е допингирана. Тъй като винаги сме заявявали своето убеждение, че феърплеят в ММА е нещо от жизнено важно значение, изявихме желание и двете участнички да бъдат тествани за допинг, като бяхме готови да поемем разходите по това. След дълго протакане от страна на организаторите, те отказаха да направят тестове, заявявайки, че на всички би било ясно какви биха били резултатите", споделят официалните представители на българската верига.
Георги Анадолов, мениджърът на Анита изказа мнението си, че тя би трябвало да се оттегли от срещата, имайки предвид и обстоятелствата. Тя обаче заяви, че в нейните вени тече кръв на български воин, поради което все пак се изправи срещу Камила, която бе много по-едра и силна от нея.
"Смятаме, че в тази среща Камила бе с поне 10-12 килограма по-тежка от Анита, което направи невъзможно тя да използва тейкдаун стратегия. Но дори и имайки предвид това, Анита се представи по страхотен начин и не позволи на Камила да доминира над нея по какъвто и да е начин. По време на трите рунда на срещата Камила изчакваше своя шанс да
нанесе решителен удар с дясна ръка, но Анита се движеше много умело и не позволяваше нищо подобно да се случи. Тя опита няколко back fist удара, като също така успя да пласира добри low и high kicks в течение на двубоя, държейки съперничката си на дистанция.
Повечето от хората, наблюдаващи двубоя, смятаха че истинският победител в срещата е Анита, тъй като тя бе по-атрактивният боец в клетката и предложи по-голямо разнообразие от удари и техника. Тук обаче е моментът да припомним, че основен спонсор на събитието бе съпругът на Камила, като оставяме на вас да прецените, доколко съдийското решение в случая е било безпристрастно", се казва в становището на SFC.
"Това показва на всички защо ние от SFC сме много по-различни от останалите ММА вериги. Ние имаме различно отношение спрямо красотата на този спорт и продължаващото му замърсяване с употребата на забранени стимуланти и вещества.
Твърдо вярваме, че всички бойци имат правото на справедливо отношение от страна на съдиите. Именно поради това SFC инвестира толкова средства в ангажирането на съдии от UFC и Bellator, които са готови да застанат зад своите решения с имената си. Нито един боец не бива да се ползва с преференции от страна на съдиите, дори и той да е шампионът или лицето на организацията!", категорични са от SFC.Няма коментари:

Публикуване на коментар