Translate

вторник, 25 юли 2017 г.

Над 150 младежи изявяват своите артистични таланти в традиционния фестивал на изкуствата - The Bridge Fest



Осмото поредно издание на The Bridge Fest във Видин, което се проведе в периода 17-24 юли т. г., превърна крайдунавският град в поле за изява на артистичния талант на над 150 младежи от над 10 града в страната.
В тазгодишното издание на фестивала се организираха 12 творчески работилници на различни теми като фотография, театър, хип-хоп, китара, графити и танци. Всяка от тях бе ръководена от млади български таланти, част от които запалили искрата на изкуството в себе си в миналите издания на фестивала. Всички ръководители и организатори участват изцяло на доброволчески начала, запленени от идеята да привлекат все повече талантливи младежи към своето изкуство.
В разгара на фестивала участниците се включиха в редица инициативи под надслов "Открий тайните на река Дунав". Най-голям интерес сред тях предизвика вълнуващата надпревара за откриване на любопитни факти за реката, държавите и градовете по нейното поречие, животинските и растителните видове в крайречните региони и нейното екологичното влияние, както и тематичният фотоконкурс, който вдъхновява участниците да предадат в снимка емоциите, които реката носи. Целта на активностите е младежите да научат повече за значението на реката за местните общности, а най-добрите ще получат награди като част от кампанията на Кока-Кола ХБК България за опазване на река Дунав.

Няма коментари:

Публикуване на коментар