вторник, 30 юни 2015 г.

Д-р Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници: Ако няма актуализация на бюджета част от общинските болници ще могат да работят още месец-дваТрябва да задоволяваме здравните нужди на хората, а насреща не получаваме средствата, които
сме дали и трупаме огромни задължения. Колеги казват, че още месец-два ще могат да работят при тези условия и "загиват". Ако се намалят цените на клиничните пътеки ще има и фалити, прогнозира той.
Д-р Тотев посочи, че за предлагания от ресорния министър Петър Москов модел, според който са били закрити болници, разполагащи с по-малко от 150 легла, Белгия е отделила 27 милиарда евро. Според него с прилагането на този метод ще се стигне дотам, че хората, които и без това не са под активно лекарско наблюдение, ще си умират. Отговорът на здравния министър за проблема е, че за него не е важна съдбата на болниците, а на пациентите. Д-р Тотев определи политиката на държавата към тези лечебни заведения като своеобразен рекет и „извиване на ръце", а целта е те да фалират.

Няма коментари:

Публикуване на коментар