Translate

сряда, 22 март 2017 г.

Възможност за пациенти с рак - безплатни консултации с водещ специалист от чужбина



Доц. д-р Солей Байрактар, специалист по хематолия и медицинска онкология с натрупан опит в едни от най-успешните онкологични болници в света, ще гостува у нас на 31 март. Пациенти с рак от България ще имат възможността да се консултират безплатно с доц. Байрактар, която пристига в страната ни по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.
Доц. д-р Солей Байрактар завършва медицина в университета Hacettepe в Анкара през 2003 г. и заминава за САЩ, където специализира медицинска онкология и хематология и работи до 2015 г. Кариерата й преминава през едни от най-реномираните ракови центрове в света, сред които MD Anderson и Mercy Cancer Center. Участвала е в проучване за ролята на генистеина и ликопена в превецията на рака, както и във фаза 1-3 на клинични проучвания в областта на рака на панкреаса и на дебелото черво. Тясната й специализация е в лечението на високорисков рак на млечната жлеза и има поредица от научни публикации за наследствено обусловения рак и BRCA-мутацията, асоциирана с рака на гърдата. Носител е на редица професионални награди и отличия, включително от Американското общество по клинична онкология (ASCO) и Wayne State University в Детройт. От 2015 г. е част от екипа на Онкологичния център в болница „Мемориал Шишли“ в Турция.
Според доц. д-р Солей Байрактар, лечението на рака е една от сферите в медицината с най-впечатляващи постижения през последните години. „Умни“ лекарства и терапии с антитела, насочени само към раковите клетки, увеличават продължителността и качеството на живот на пациента. Генетични тестове позволяват идентифицирането на наследствено предразположение към развитие на дадени онкологични заболявания и улесняват избора на правилно лечение.
Пациенти с онкологични заболявания от България могат да се възползват от възможността за безплатни консултации с доц. д-р Солей Байрактар в София на 31 март и 1 април 2017 г. Те ще трябва да предоставят на място всички медицински епикризи, които описват проведеното до момента лечение, както и актуални изследвания на английски език. Необходимо е предварително записване на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Няма коментари:

Публикуване на коментар