Тази вечер 12-те
претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще преживеят ден, в
който нищо не върви по план. Кутия без месо, ледени късове и шок ще царят в
кухнята на добрия вкус. Chef Джун Йошида ще даде майсторски клас по приготвянето на корейска яхния с шкембе, а
неочаквана музикална изненада ще реши кой хоби-готвач ще отиде на директна
елиминация.
В първото кулинарно
предизвикателство за деня Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще накарат кулинарите да надскочат себе си с оригинално и
вълнуващо здравословно ястие. Гладиаторите ще мислят как да преодолеят
слабостите си и ще впрегнат цялата си изобретателност, за да докажат, че са
достойни да заемат мястото си в топ 3. Кошмарното подценяване на задачата и
ястия „без обещания“ ще изпратят трима на стрес тест. Победителят ще може да
избере своите съперници за майсторския клас, както и да определи съдбата на още
един по своя преценка. А на каква база ще направи своя избор - от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.
Един от най-популярните
готвачи в България, който се изявява и като DJ - Chef Джун Йошида ще даде MasterClass по приготвянето на корейска яхния с шкембе. Сред ценните му уроци
централно място ще заеме любовта му към не толкова популярните продукти, стремежът
му да използва максимално суровините и хармоничната комбинация между ястия и
коктейли за цялостно преживяване. Трима късметлий ще трябва да повторят точно
рецептата му, като основен акцент ще едновременното приготвяне на компонентите
и правилното овкусяване на ястието.
На стрес теста неочаквана
музикална изненада ще реши кой хоби-готвач ще отиде на директна елиминация. За
да не се окажат с единия крак извън MasterChef, гладиаторите ще трябва да проявят съобразителност, бързина и воля.
Проблеми с уредите, мотивация за отмъщение и симплистични решения ще се борят
за одобрението на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу. А кой ще отиде на директна елиминация. Къде ще се
„срещнат“ Chef
Петър Михалчев и Chef Силвена Роу по отношение на месото, как се
мацерират плодове и чие ястие ще бъде определено като „симфония от щастие“ в
устата? Каква храна си е носил Chef Джун Йошида за училище и коя според него е любимата подправка на българите – ще стане
ясно тази вечер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар