понеделник, 8 април 2019 г.

Безплатни консултации с водещ неврохирург от чужбина


На 12 април 2019 г. в България ще гостува известният неврохирург доц. д-р Зафер Оркун Токташ. Известният турски специалист в областта на хирургията на гръбначния стълб ще консултира безплатно пациенти в София.
Доц. Токташ е специализирал неврохирургия в Медицинския факултет на Мармарския Университет, където е продължил и докторантурата си. Автор е на редица научни материали в областта на гръбначно-мозъчните заболявания и е един от най-авторитетните специалисти в южната ни съседка за лечение на мозъчни и гръбначни тумори, дискови хернии на гръбначни и шийни прешлени, сколиоза и гръбначни деформации. През 2014 г. е участвал в научно-изследователски дейности в Харвардския университет. Към момента преподава в Медицинския факултет на Бахчешехирския университет и приема пациенти в болница „Медикъл Парк Гьозтепе“, където разполагат с Center of Excellence за лечение на сколиоза.
Технологичните нововъведения в медицината доведоха до революционен напредък в областта на гръбначната хирургия през последните години. Например при дископатия, когато се налага хирургична намеса, до засегнатия участък се достига през кожен разрез от 1 – 1.5 см, като се работи със специален микроскоп за по-добра визуализация. Микрохирургичният метод е приложим както при един, така и при повече засегнати прешлени. Той е предпочитан от пациентите заради предимствата си, като например минимален белег след интервенцията, бързо възстановяване на тъканта, възможност за прохождане 6-8 часа след операцията и връщане към нормален живот след 15-20 дни възстановителен период.
Пациентите, които желаят да се възползват от възможността за безплатна консултация с доц. Токташ на 12 април, трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Няма коментари:

Публикуване на коментар