понеделник, 2 април 2018 г.

Президентът отправи призив за участие в Националната кръводарителска кампания за Цветница


Румен Радев дари кръв за благородната инициатива

Президентът на Р. България откри националната пролетна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване „Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот сега!”
Червенокръстката организация посвещава инициативата на 140-годишнината си, чийто патрон е президентът на Република България.
-Вярвам, че с всяка капка дарена кръв спасяваме живот, но и даряваме човечност. Всеки доброволен кръводарител в България заслужава уважението ни заради избора му да помогне на напълно непознат човек. Доброволно и безвъзмездно дарената кръв е ценност, тя няма цена.  Дарената кръв ни свързва завинаги в истории за благородство, състрадателност и памет за стореното добро. Нека всеки, който може да дари кръв, да се включи в кампанията за кръводаряване „Капка по капка – живот!“ Приемете личната ми благодарност, че ще дарите живот на човек в беда!“ – с тези думи държавният глава се обърна към всички доброволни кръводарители в България. 
Десетки служители на президентската администрация и на НСО последваха неговата човешка съпричастност към необходимостта от кръв и кръвни продукти за лечението на хиляди нуждаещи се.
На 1 април 2018 г. в деня на големия християнски празник Цветница, в цялата страна се проведе кръводарителска акция, организирана от Националния център по трансфузионна хематология, Министерство на здравеопазването и Българския Червен кръст, с подкрепата на Българската православна църква.


Няма коментари:

Публикуване на коментар