Translate

сряда, 11 март 2020 г.

НДК ще освети сградата в българския и европейския флаг в знак на солидарност към извънредната ситуация с коронавируса


От тази вечер НДК ще осветява сградата си за неопределен период от време в цветовете на българския и европейския флаг в знак на солидарност към извънредна ситуация с коронавируса в Италия и другите страни от ЕС.
Визуалното послание цели да въздейства ободряващо върху емоциите на хората и да поддържа българския дух и чувството за взаимност.
Екипът на НДК е уверен, че в сложни ситуации е важно да останем обединени и да запазим надежда, да сме убедени, че трудностите ще преминат по-лесно, ако всички сме достатъчно отговорни и да вярваме в силата на нашия индивидуален и общностен дух. Поддаването на паника, страх и униние не помагат в нито една извънредна житейска ситуация.
НДК призовава своите зрители да се придържат стриктно към препоръките на Националния щаб и здравните власти, да бъдат солидарни, да имат отговорност към себе си и към околните и да намерят своя начин за лично общуване с изкуството във всичките му форми.
Когато минете покрай НДК, вдигнете поглед нагоре и бъдете уверени, че заедно ще преодолеем всичко!

Мусала Софт Русе стана на 5!


Oфисът на софтуерна компания Мусала Софт /http://www.musala.com// в Русе отпразнува своя 5-ти рожден ден. 30 специалисти в града работят по национални и международни проекти за големи компании, сред които А1, Generali, Deutsche Telekom, Comerzbank, IBM, DSK, Perkin Elmer и други. Технологичен фокус на екипа в Русе включва .NET и Java разработчици, както и локално звено от експерти по осигуряване на качеството /Quality Assurance/.
Елена Маринова, Президент на Мусала Софт, сподели:
-В момента в Мусала Софт сме 500+ висококвалифицирани специалисти. Русе е част от стратегията ни за растеж и за доставяне на услуги с висока добавена стойност. Изградихме крайдунавски хъб с професионалисти, които са част от екипите ни на другите локации и участват в иновативни проекти за технологични гиганти.
Почти всички служители от местния екип са възпитаници на Русенски Университет „Ангел Кънчев“ и ПМГ „Баба Тонка“ и активно участват в ИТ общността в района. Изградени са стабилни партньорства с университета и гимназията, както и с инициативи като Иновационен лагер "Teen Coin" Русе, NASA International Space Apps Challenge, Републиканска студентска олимпиада по програмиране и други.
Всички, които искат да разберат повече за възможностите за работа и развитие в Мусала Софт, могат да пишат на job@musala.com. 

НДК е в активен диалог с културните оператори за намиране на решение за всяко отменено събитие


В НДК се провеждат два типа събития – такива, които НДК продуцира и е в състояние да вземе решения как да процедира с тях във връзка с превантивните мерки срещу коронавируса, както и такива, които са организирани от външни оператори на културни събития. Решенията за тях се взимат изцяло от външните организатори. 
Продуцирани от НДК събития в периода 09-15 март, които са голяма част от събитията в Театър Азарян, ДНК-пространство за танц и пърформанс и кино „Люмиер Лидл”, ще бъдат пренасочени за други дати. Закупените билети ще важат за новите дати без презаверка.   
От НДК е отправено запитване към всички външни организатори, които се налага да не проведат събитията си и са предложени дати за пренасочване. Очаква се точна информация от тях как ще процедира. Получената информация ще бъде актуализирана своевременно на сайта на НДК, но се препоръчва зрителите да следят също сайтовете на съответните организатори и официалните канали в социалните мрежи.

Преподобна Стойна. Чудеса и пророчества, съвети и рецепти


България е известна с могъщи лечители и пророци, които се тачат от хората като ненадминати церители и първокласни закрилници на страната ни. Безспорно, феноменалните способности на много от тях са били доказвани неведнъж и признавани дори от световни учени и заклети скептици. Такава, макар и позната само за малцина, е и Преподобна Стойна, за която Баба Ванга /неведнъж признава, че е нейна духовна учителка/ казва:
-Таа е истинска светица. Она целиот живот го е страдала като светица. Как ме гледаш мене, она е десет пате по-голема от мене!
Феноменът Стойна Димитрова е родена в с. Златарево, но прекарва по-голямата част от живота си в манастира „Св. Георги“ в с. Златолист, някога Долна Сушица, Мелнишко. Тя често твърди, че патронът на храма е неин духовен брат, който я насочва и и дава сили да вижда отвъд физическите измерения на света. И до днес в манастира се усеща особената и силна енергия, оставена от народната светица и се вярва, че на гроба и се случват чудеса. Стотици българи се стичат към Златолист, молейки Стойна за помощ, като славата и на чудотворка се потвърждава дори и след нейната смърт, а златните и съвети за лечение и билкови рецепти са истински дар за всеки, който посегне към тях.
Повече за голямата ни пророчица може да прочетете в най-новата книга на издателство „Милениум“ - „Преподобна Стойна. Чудеса и пророчества, съвети и рецепти“.
Полезното томче съдържа  -  сведения за обвитата в мистерии биография на Стойна, за това как се е отключила дарбата и, както и истории за невероятните чудеса, с които помага на хората, предсказанията, безценните и билкови рецепти /церящи повече от 70 познати болести/, както и богат снимков материал.

Необвързани за един ден в предстоящия епизод на „All Inclusive“


Състезание по флирт претърпява комичен обрат за героите от сериала

Третият епизод на All Inclusive отново отбеляза голям зрителски интерес, а забавното морско приключение на семействата Сиромашки и Чобанови продължава и този петък /13 март/ от 21:00 ч. по NOVA.
Страстите се покачват с летните температури, a двойките приемат предизвикателството да бъдат необвързани за един ден. Мъжете и жените си организират състезание и трябва да съберат колкото може повече телефонни номера на обожатели. Единственото условие е никой да не сваля брачната си халка. Невинната игра, обаче, претърпява неочакван обрат и четиримата флиртаджии попадат в изключително комични ситуации. Кой ще спечели надпреварата и на каква цена? – ще стане ясно в предстоящия епизод на сериала „All Inclusive“.
В съревнование неволно се включва и 17-годишната Надя, която се сблъсква с първите предизвикателства в новото си обкръжение. Едва вписала се сред екоактивистите от Залива на костенурките, тя е провокирана от конкурентка. Срещу нея застава единственото момиче в компанията Даниела /Мирела Карабанчева/, която очевидно не я харесва и непрекъснато я злепоставя пред останалите. Надя е пред труден избор – да отговори подобаващо на провокацията и съответно да си навлече гнева на родителите, или да остави своите нови приятели да я мислят за страхливка.
Тревогите застигат и тъщата Евдокия. Строгата дама се носи на крилете на любовта, вкопчила се в надеждата, че най-после в живота й се случва нещо хубаво. Но романтичната приказка с адвоката Герхард е смутена от здравословното състояние на нейния внук Сашко, който внезапно вдига температура. Евдокия обвинява дъщеря си Елена, че пренебрегват детето и го взима да се грижи за него, докато е болен.
Дори в тази ситуация Сашко открива хубавото в лошото – покрай посещението в лекарския
кабинет, той се сприятелява с братята Тошко и Тошко /Любомир Димитров и Стефан Георгиев/. Групата „болни на море“ измисля какви ли не пакости. По идея на Сашко децата тайно напускат комплекса и стигат чак до пристанището в Царево. Опитът им да се
промъкнат на една лодка претърпява неочакван обрат, когато местният рибар бай Чефо /Любомир Бъчваров/ излиза в открити води, без дори да подозира, че на палубата има дете.
А на сушата двете семейства са в пълна паника заради изчезването на малкия Сашко. Единствена Вики /Александрия Чальовски/ – малката принцеса от Пловдив – може да помогне в тази критична ситуация.