Translate

сряда, 1 април 2020 г.

Анна Стефанова напусна MasterChef след достойно кулинарно представяне


Вчера, след напрегната битка за одобрението на олимпийския ни елит и две предизвикателства с яйца, кухнята на MasterChef напусна Анна Стефанова. Мисис България 2017 се представи достойно на позицията сладкар в отборната битка, заедно с Теодора и Неда, като поднесоха на специалните си гости еклери с мус от бял шоколад и плодово конфи. Въпреки равния резултат от гласовете на спортистите, журито отсъди в полза на противниковия отбор и тя трябваше да се бори, за да защити престилката си. В първата част на елиминацията Анна приготви 8 перфектни поширани яйца в рамките само на 15 минути, но във второто предизвикателство й се наложи да смени плана си в движение. Липсата на време да опита трите си предложения за ястия с печено, пържено и варено яйце се оказа фатална грешка и тя поднесе „химична“ палачинка с чай матча на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу. Фаталната грешка й коства мечтата за титлата и наградата от 100 000 лева, но не я обезкуражи да продължава да готви. Тя сподели пред зрителите на bTV, че участието й в шоуто я е научило на много неща и се чувства горда, че е стигнала до селекцията на ТОП 15 най-добри хоби-готвачи в страната.
В отборната битка олимпийските шампиони Мария Гроздева, Армен Назарян, Таня Богомилова, Детелин Далаклиев, Християн Стоянов, Денислав Коджабашев, Любомира Казанова, Михаела Маевска, Георги Георгиев, Петър Лесов, Красимир Дунев и Йордан Йовчев оцениха с равен брой гласове двата екипа. Според регламента на MasterChef журито трябваше да отсъди спрямо цялостното представяне на вкус, аранжиране, екипност, техника, планиране и стратегия. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Килвена Роу присъдиха победата на отбора под ръководството на Добромир Ганчев – Добата. 
Файчето използва своята Master престилката и стратегическо предимство, за да смени себе си с Кристина и така „да даде шанс на всеки от отбора си да не бъде елиминиран“. За изненада на мнозина Мис Дупе се оказа изключително умела в поширането на яйца и заедно с Теодора Бонева се спасиха от втория етап на готвенето. Накрая всички получиха похвала от журито за видимия си напредък още в ранния етап на играта.

- - - - - - - -
В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“ ще гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Те ще споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите ще бъдат застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.



Няма коментари:

Публикуване на коментар