Translate

четвъртък, 2 април 2020 г.

Как правилното пране подобрява личната ни хигиена


4 съвета за по-чисти и запазени дрехи

В момента по цял свят се набляга на важността от правилна лична хигиена и спазване на основни правила. През това време, е добре да преосмислим и преправим навиците си за почистване на дрехи и домашен текстил, за което LG събра няколко полезни съвета.
Правила за хигиена при работа с пране
Според Американския център за контрол на заболяванията е добра идея да следвате няколко прости правила относно прането, особено ако някой от вашето домакинство се разболее. Важно е да не разклащате коша за пране, тъй като това ще улесни освобождаването на патогени във въздуха и е препоръчително да носите ръкавици. Изперете дрехите при най-високата температура, подходяща за материала и се уверете, че изсъхват. След измиване дезинфекцирайте кошницата за пране и измийте добре ръцете си.
Нуждаете се от чисти кърпи за ръце
Честото и цялостното миене на ръце стана по-важно от всякога в ежедневието ни, така че трябва да внимаваме да сменяме и перем хавлиените кърпи по-често от обикновено. Според микробиолозите кърпите трябва да се перат след три използвания, а спалното бельо трябва да се пере всяка седмица, за да се избегнат патогените. Това означава, че дори в домакинство с двама души може да се наложи да сменяте кърпата си няколко пъти дневно.
От улицата към пералнята
Друг начин да се защитим е като незабавно сменим дрехите, с които сме били навън или в обществено превозно средство, пускайки ги в пералнята възможно най-скоро. Генерално през този период си заслужава да перете дрехите си по-често.
Често, нежно изпиране
Честото пране влияе неблагоприятно не само на патогените, но за съжаление и на живота на нашите дрехи. Имайки това предвид, е полезно, ако вашата пералня има така наречената функция за почистване с пара – например в уредите на LG това се нарича “Steam” или  "TrueSteam™". Със силата на парата можем да почистваме дрехите си много по-ефективно като същевремнно предпазваме максимално материята по време на пране. Технологията TrueSteam™, която е нежна към кожата, използва силата на естествената чиста пара за изплакване на текстил вместо химикали, което е особено важно при почистване на бебешки дрехи, хора с алергии и чувствителна кожа. Освен това функцията за измиване с пара на съвременните перални машини позволява нанасянето на гореща пара без цял цикъл на изпиране, така че влакната на дрехите да се изгладят за 20 минути, да няма гънки без гладене и неприятните миризми и бактерии да изчезнат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар