Translate

събота, 28 март 2020 г.

Дестилерията Highland Park представя и третата бутилка от лимитираната серия, посветена на българската история


Highland Park Single Cask България 917 е посветено на победата на цар Симеон Велики в битката при Ахелой и ограничено само до 317 бутилки

След като миналата година дeстилерията Highland Park представи на любителите на качественото уиски първите две бутилки от лимитираната серия, посветена на легендарни моменти от българската история, на пазара вече е и третото колекционерско издание, което затваря ексклузивната серия, бутилирана специално за България – Highland Park Single Cask България 917. Бутилката е посветена на победата на цар Симеон Велики в битката при Ахелой на 20 август 917 г.
Уискито е отлежало 12 години в 240-литрова бъчва от шери от европейски дъб, първо пълнене. Бъчвата е с номер #7238, а алкохолният градус на напитката е 63.1%. Дестилирано през 2006 г. и бутилирано през 2019 г., то е ограничено до само 317 бутилки.
Проектът Highland Park Single Cask България, вдъхновен от факта, че България е една от най-старите държави в Европа, която не е променяла името си от създаването си насам, е уникален в световен мащаб както с тематиката си, така и с факта, че за първи път марката, която се дистрибутира у нас от Кока-Кола ХБК България, пуска на пазара продукти с етикет на кирилица. Единствена по рода си е и връзката между викингското наследство на марката и славните моменти от българската история. Сериите, бутилирани само от една бъчва - Single cask, са високо ценена и многократно награждавана практика в уиски индустрията. Концепцията включва серия от 3 колекционерски бутилки, които отбелязват 3 ключови победи на Първото българско царство. Highland Park Single Cask България 681, маркира годината, в която Византийската империя признава съществуването на българската държава след победата на прабългарите, предвождани от хан Аспарух, а Highland Park Single Cask България 811 е посветена на победата на хан Крум над войските на Византия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар