Translate

събота, 28 март 2020 г.

Лечителят Петър Димков - в над 200 рецепти


На пазара е най-новата книга на „Милениум” от съставителката София Петрова.
Премиерното четиво събира подробни биографични сведения за личността на Петър Димков, неговите препоръки за лечение и пречистване, както и над 200 рецепти за различни болежки и състояния.
Димков е роден на 19 декември 1886 г. Наследява интереса си към народната медицина от майка си, която е видна знахарка. Макар, че не е завършил медицина в университет, а става военен, Димков е изключително начетен и успява да се самоизлекува от редица болести – мускулен и ставен ревматизъм, хемороиди, малария, увеличен далак и ишиас, с парни и седящи бани и спазвайки строг хранителен режим.
В началото на 30-те години на миналия век докато е на военна служба е единственият офицер, чиято рота остава незасегната от върлуващата на фронта холереза. Димков спасява подчинените си, издавайки заповед, с която задължава войниците да пият само преварена вода и да приемат под негово ръководство комбинации от чесън, лимонтузу и много чайове.
Опитът от фронта се оказва много полезен за самия него – той продължава и доразвива учението си, допълва знанията си за лечебните треви и растения, усъвършенства рецептите си, като наблюдава пациентите в различните стадии на болестта.
С цената на много труд и отдаденост Димков успява да избави стотици хора от различни заболявания и то напълно безвъзмездно.
„Безсребърникът”, както са го наричали съвременниците му, стига до преломната 95-годишна възраст и успява да формулира ценни препоръки за здравословен начин на живот, режими за отслабване, поддържане на оптимално тегло, съвети за дъга младост, които самият той следва до края на земния си път, предписания за пречистване, билкови и естествени рецепти, както и да формулира доктрина с основни и задължителни условия за въздействие над болестите. Всички те са описани подробно в книгата „Лечителят Петър Димков в над 200 рецепти”.
В книгата ще откриете и незаменимите мисли на лечителя, с които той обяснява философията си за живота и които помагат за пречистването не само на тялото, но и за избавянето от душевни болести и съмнения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар